De Burcht Nederland en met name Amsterdam zijn eeuwenlang betrokken geweest bij de internationale slavenhandel en de slavernij. De Burcht organiseert een excursie langs de belangrijkste plekken in de stad die herinneren aan die zwarte periode.

Nederland en met name Amsterdam zijn eeuwenlang betrokken geweest bij de internationale slavenhandel en de slavernij. VOC (Verenigde Oost Indische Compagnie), WIC (West Indische Compagnie), vele Amsterdamse handelaren maar ook de stad Amsterdam zelf, als mede-eigenaar van de kolonie Suriname, waren erbij betrokken.

De excursie

De excursie bestaat uit een wandeling langs plekken die met deze zwarte bladzijde uit deze geschiedenis te maken, o.a. het West Indisch huis, de grachtengordel., Paleis op de Dam, waar de Sociëteit van Suriname placht te vergaderen, hoofdkantoor van de VOC, Waterlooplein en de Portugese synagoge. Slavernijmonument in het Oosterpark Na een lunch wordt het Nationaal instituut Nederlands slavernij-verleden en erfenis (NiNsee) bezocht. De excursie eindigt bij het Nationaal Slavernijmonument in het Oosterpark.

bron:Gemeente Amsterdam