De Politie Limburg Zuid trof op maandag 5 september 2005 in een pand aan de Middelweg in Beek 28 stoffelijke resten van huisdieren aan. De politie heeft het vermoeden dat deze dieren gecremeerd hadden moeten zijn. Het gaat hier om 23 honden en 5 katten.

Een Duits echtpaar wilde doe dag bij de eigenaresse van het crematorium de crematie van hun overleden kat betalen. Eerder haalde zij al de urn met de as van het huisdier op. Het paar wachtte tevergeefs op hun wisselgeld en gingen het pand in. Daar troffen zij tot hun ontsteltenis hun overleden kat en de eigenaresse van het crematorium aan. Daarop waarschuwde zij de politie.
Inmiddels had zich een 10-tal personen voor het crematorium verzameld met hun verdriet van een overleden huisdier. Zij verkeerden nu in de onzekerheid wat met de hond of kat gebeurd was.

De eigenaresse bleek erg in de war te zijn en werd daarom meegenomen naar het politiebureau alwaar men een GGD-arts waarschuwde. Na onderzoek werd de vrouw overgedragen aan het zorgkader.

Crematorium Roermond nam de 28 stoffelijke resten mee en zal de crematie overnemen. De eigenaren van de betrokken huisdieren kunnen dan de urn met de as alsnog in ontvangst nemen.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular