In de Afghaanse provincie Baghlan heeft vanmorgen (donderdag 26 mei) een explosie plaatsgevonden, toen een Nederlands missieteam van het Provincial Reconstruction Team (PRT) met een klein aantal voertuigen passeerde. Twee militairen raakten daarbij licht gewond. Zij zijn ter plaatse behandeld en overgebracht naar de basis in Pol-e Khomri. 

 
De explosie vond vroeg in de ochtend plaats in de omgeving van Pol-e Khomri. Eà©n voertuig raakte ernstig beschadigd. De Afghaanse politie en de Koninklijke Marechaussee onderzoeken het incident. 
 
Het PRT assisteert de Afghaanse overheid bij het vergroten van de veiligheid en de stabiliteit in het land. Het PRT is sinds 1 oktober 2004 werkzaam in Pol-e Khomri, in de provincie Baghlan in het noorden van Afghanistan. Om stabiliteit en veiligheid in de provincie te creëren, zet het PRT mede de missieteams in. Deze teams bestaan uit vier tot zestien personen.  
 
Het PRT bestaat uit ongeveer 150 militairen, voornamelijk van de Koninklijke Luchtmacht en aangevuld met militairen van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee. Het team staat nu onder leiding van luchtmachtkolonel Tom de Bok. Aan het PRT is ook een politiek adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken toegevoegd, die de commandant adviseert en ook contacten onderhoudt met de lokale overheid. 
 
bron:MinDef