Een explosie in een bestelbusje die geparkeerd stond op de Jan Willem Frisostraat in Alkmaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel materiele schade veroorzaakt.

Omstreeks 04.10 uur werden de bewoners in de omgeving de Jan Willem Frisostraat opgeschrikt door een harde knal. Toen zij op onderzoek uitgingen zagen zij dat er een ontploffing had plaatsgevonden in of bij een transport busje die in de Jan Willem Frisostraat geparkeerd stond. De meeste ramen en een groot deel van het interieur van de auto waren vernield. Aan de zijkant van de auto zat een gat. Een aantal ramen van een bedrijf en een woning in de directe omgeving van de auto waren eveneens vernield. Op de auto's die in de omgeving geparkeerd stonden, lagen veel glasscherven.

Op dit moment is niet duidelijk wat de oorzaak van de explosie is geweest. Door de technische recherche word hiernaar een onderzoek ingesteld. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met eventuele getuigen van dit voorval en/of met mensen die kort voor of na de explosie iets hebben gezien wat mogelijk te maken heeft met dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met recherche in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

bron:Politie Noord Holland Noord