Explosief materiaal aangetroffenIn de avond en nacht van donderdag op vrijdag stelde de politie een uitgebreid onderzoek in, in een woning aan de Hoogheemraadweg in Amsterdam Osdorp n.a.v. een melding dat er in het pand explosieven zouden liggen.

De politie zette onmiddellijk de straat af, 13 bewoners van omliggende woningen werden geëvacueerd. Zij werden tijdelijk ondergebracht bij het stadsdeel Amsterdam-Osdorp.

Het pand werd gedurende een aantal uren minutieus onderzocht door het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht, specialisten van het KLPD en een explosieven-speurhond. Op dat moment waren er geen personen in het pand aanwezig. Bij deze zoeking troffen de specialisten explosieven aan. Tijdens de zoeking en de afzetting van de straat werden tussen de kijkers twee verdachte mannen gezien. Een arrestatieteam kon de twee arresteren. Elders werden nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat het bezit van de explosieven een criminele achtergrond had en dat deze niet waren bedoeld of bestemd voor terroristische activiteiten.

Bron:Politie Amsterdam-AmstellandComments are closed.
%d bloggers liken dit: