Bolsward 19-05-2005 - Woensdagmiddag zijn een groot aantal woningen ontruimd in verband met explosiegevaar door een gaslek. Energiebedrijf Essent dichtte het lek in een uur.

Bij graafwerkzaamheden in de woonwijk Eekwerd in Bolsward is woensdagmiddag 18 april rond 15.00 uur een gaslek ontstaan. Het gaslek ontstond nadat een graafmachine in de straat De Bunders een gasleiding kapot trok. Vanwege explosiegevaar zijn veertig omliggende woningen in de straten de Bunders, de Mieden en de Oppers direct ontruimd en heeft de politie de omgeving afgezet. De brandweer moest na de ontruiming drie woning betreden om apparaten uit te schakelen die eventueel vonken konden afgeven, waardoor explosiegevaar zou kunnen ontstaan. Daarbij is bij à©à©n woning braakschade ontstaan.

De gemeente Bolsward stelde de sporthal open voor de opvang van bewoners. Zes omwonenden maakten daarvan gebruik. Anderen zochten elders onderdak bij familie, vrienden of buurtgenoten. Rond 16.15 uur was het gaslek gedicht en het gevaar geweken. Na controle door de brandweer en energiebedrijf Essent is de afzetting opgeheven en konden de bewoners terugkeren naar hun huis.

Bron:Politie Fryslà¢n