Beeldend kunstenares DORIEN VAN DEN TOL exposeert naar aanleiding van herinneringen aan haar vader, Huig Albert van den Tol (1934-1999), nieuw beeldend werk in de Protestantse Kerk te Drimmelen. Naar aanleiding van verhalen, foto’s en gesprekken heeft zij haar jeugdherinneringen verwerkt in bijbehorende schilderijen, tekeningen en een illustratief boekje. De beschreven herinneringen in het boekje zijn voor de lezer veelal herkenbaar, grappig en ontroerend. Het thema van deze expositie is dan ook ‘omgaan met
emoties’.

Dorien van den Tol (1979), onder meer winnares van de Kunstschouw Award 2005 en oorspronkelijk afkomstig uit Drimmelen, exposeert haar werk in de Protestantse kerk omdat haar vader daar als predikant voorgegaan is. Dit kerkgebouw is uitermate geschikt voor deze expositie naar aanleiding van het thema en verleden van de kunstenares.

De expositie vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 14.30 – 18.00 uur en zondag 29 oktober a.s. van 11.00 tot 18.00 uur in de Protestantse Kerk te Drimmelen, Herengracht 28. De expositie is voor iedereen toegankelijk.
 
Voor een klein gezelschap van genodigden (gezien de beperkte ruimte) zal de heer JAN TERLOUW op zaterdag 28 oktober de officiële opening van de expositie verrichten en het eerste exemplaar van het boekje “Herinneringen aan mijn vader” in ontvangst nemen. Daarna zullen de schilderijen en tekeningen voor iedereen op beide dagen vrij te bezichtigen zijn.

bron: PK Drimmelen