In de maanden juli en augustus is Berengo Fine Arts te gast bij Artlease Galerie Kunstuitleen. Het concept van Berengo Fine Arts is het 'vertalen' van moderne en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst in driedimensionale glasobjecten met de toevoeging van transparantie.

Berengo Fine Arts is in 1990 is opgericht door Adriano Berengo in Murano, Venetië (Italië) en heeft daar tevens haar eigen glasstudio. In deze studio werken beeldend kunstenaars nauw samen met de glasmeesters om de artistieke creativiteit van de kunstenaar opnieuw vorm te geven in een driedimensionaal glassculptuur met behulp van de traditionele technieken van de Muranese glaskunst.
De glassculpturen worden in unica's of in gelimiteerde oplages vervaardigd en geëxposeerd in Venetië, Arnhem en internationale beurzen.
In deze zomerexpositie bij Artlease zullen diverse glasobjecten te zien zijn van Mark Brusse, Klaas Gubbels, Silvio Vigliaturo, Ursula Huber en Michel van Overbeeke; beeldend kunstenaars waar Berengo Fine Arts inmiddels onder meer mee heeft samengewerkt.

Berengo Fine Arts is van 9 juli - 27 augustus 2005 te gast bij Art Lease
Galerie Kunstuitleen
Oudegracht 63
3511 AD Utrecht
Tel: 030 - 232 20 26
www.artlease.nl
[email protected]
Openingstijden: dinsdag - zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
donderdag 4 augustus open tot 21.00 uur

bron:Artlease Galerie Kunstuitleen