Heeze is en blijft ook in de toekomst een echt kunstenaars dorp. Dit bewijzen de jonge kunstenaars tussen de 10 en 15 jaar met hun expositie schilderwerken in de hal van het gemeentehuis.

Op dinsdag 28 juni om 16.00 uur wordt door wethouder Wilma Delissen deze unieke expositie KinderKunst het gemeentehuis aan de Jan Deckerstraat 2 in Heeze geopend. De expositie duurt tot aan de schoolvakantie. (7 juli) De opening wordt opgeluisterd door muziek gemaakt door kinderen. Zo is er een groepje blokfluiters, een dwarsfluit en een harp.

De kunstenaars zijn Rens van de Vin, Mandy Wijnen, Ruud van Lierop, Lotte Klerkx en Mandy Rampart. Ze komen allemaal uit Heeze. Er worden van hen zo'n 20 schilderijen tentoongesteld.
De schilderijen komen voort uit verschillende opdrachten, maar er zijn ook een aantal vrije werken te zien.
De eerste opdracht bestond uit het naschilderen van een doos met een open achterkant. Hier leerden de schilders het perspectief (diepte) te schilderen. Daarna mochten zij met de doos doen wat zij wilden: daarbij trokken zij zich niet veel aan van wetten en regels en gaan hun eigen weg. De kunstenaars laten je niet de wereld zien die je al kent, maar juist een andere wereld.
De volgende opdracht was het uitzoeken van een foto die hen aansprak. Deze werd geplakt achter een paneel. De bedoeling was dat de foto ´doorgeschilderd' werd op het paneel, in dezelfde kleurtinten en vormen.
Daarna zijn er diverse landschappen gemaakt. Daarbij is het groen dat wordt gebruikt niet altijd gras en als zij blauw gebruiken is dat niet meteen de hemel. Wel is het belangrijk dat er een horizon is en dat water op ´levend' water lijkt. Ook leren zij ´dingen' in de achtergrond te plaatsen zodat er diepte in het schilderij ontstaat. Tenslotte is er voor de snelle schilders een vrije opdracht. Sommige kiezen voor mensen, andere weer voor bloemen en uiteraard alles kan en alles mag. Het resultaat is geweldig en ik hoop dat deze kunstenaars ons blijven verrassen met hun kunstwerken.

Ik vond het leuk met deze groep te werken, ze hebben mij echt geinspireerd en het was bovendien ook erg gezellig in het atelier. In september ga ik gewoon weer door op de woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Daarbij wens ik iedereen veel succes en vooral veel plezier !

bron:Atelier Mediterraneo

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular