Beeldend kunstenaar Will Kellermann is vooral beroemd geworden met haar Silkcolors, kleurrijke schilderingen op zijde als canvas. Zij beheerst deze oude oosterse techniek als geen ander en geeft er ook al jaren les in. Haar nieuwste werk is vanaf 2 oktober a.s. te zien in MOORART gallery, Lage Vuursche.

Zoals het thema aangeeft zijn Vrouwen het onderwerp van Kellermann, die opleidingen volgde aan kunstacademies in Nederland, Duitsland en Zwitserland waar zij lange tijd woonde en werkte. Inmiddels is zij al weer 20 jaar een gerenommeerd schilder in het kunstenaarsdorp Kortenhoef.

"Ode aan de Vrouw" is een serie bijzonder kleurrijke schilderingen van bloemrijke landschappen onder wonderlijke wolkenluchten waarin de vrouw als 't ware figureert als godin. Werk van een pure coloriste.

Zij zegt hierover: "Ik ben al lang met dit thema bezig, waarbij ik steeds dieper wil doordringen in het zielswezen van de vrouw. Ik wil laten zien dat zij mooi is en lief en tegelijk sterk, moeder en minnares, schoonheid en kracht. Ik wil haar energie laten zien, die om haar heen zweeft als sierlijke serpentines en soms als heftige zweepslagen. Zij rà¡à¡kt ons, zij maakt contact, zij bevrucht ons met haar gedachtegoed. De vrouw immers is de emotie, de warmte, de vermenselijking van spiritualiteit, de draagster van het leven. Zo zie ik dat. En daarom plaats ik haar altijd in een decor van bloemen. Vrouwen zorgen voor de bloei, zij zijn de gevende moeder, de Alma Mater. De vrouw en de bloem, eeuwige inspiratiebronnen voor de schilder!"

De Silkcolors van Will Kellermann; kleurrijk, bloemrijk, indringend, totaal anders dan we gewend zijn. Tevens zijn er Giclà©es, in gelimiteerde oplage, genummerd en gesigneerd, met certificaat van authenticiteit. Ook haar boek "Het Romantisch Avonturisme" is tijdens de expositie verkrijgbaar, evenals een uniek kunsthorloge met gesigneerde wijzerplaat van haar bekende Silkcolor "The Performance".

De verkoopexpositie loopt van 2 tot en met 28 oktober in MOORART gallery, Dorpsstraat 19, Lage Vuursche, tel. 035 - 666 98 81, www.moorart.nl.

bron:Moorart gallery