HOORN - Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont vanaf 1 juni t/m 28 november 2010 een tentoonstelling over zestig jaar kindertelevisie in Nederland: à¢â‚¬Å“60 Jaar KinderTV (TV-Toys op reis)à¢â‚¬. Van Tante Hannie tot Pipo de Clown, van Swiebertje tot Oebele, van ‘˜Hamelen‘˜ tot Thomas de Trein. In samenwerking met het TV Toys Museum worden zeer uiteenlopende objecten getoond en uiteraard veel foto‘˜s en fragmenten.

Uit de archieven van het tijdelijk gesloten TV Toys Museum zijn honderden objecten gehaald die in het Museum van de Twintigste Eeuw worden getoond: Puzzels, boeken, speelgoed, verzamelobjecten en poppen. Talrijke jeugdprogramma‘˜s van de afgelopen decennia komen daarmee weer tot leven: Het mannetje op zolder, Varen is fijner dan je denkt, Morgen gebeurt het, Dappere Dodo De verrekijker, Rikkie en Slingertje, Flip de tovenaarsleerling, Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Paulus de Boskabouter, Mik en Mak, De Fabeltjeskrant, Oebele, Q&Q, Peppi en Kokki, De film van Ome Willem, Ren je Rot, Ti-Ta Tovenaar, Stuif-es-in, Grote meneer Kaktus Show, Alfred J. Kwak en meer.

Tientallen televisietoestellen uit de jaren ‘˜50, ‘˜60, ‘˜70 en ‘˜80 maken de presentatie compleet. Foto‘˜s en beeld- en geluidsfragmenten brengen de kindertelevisie uit uw eigen jeugd weer tot leven. Een gratis Audiotour laat talloze tunes en liedjes horen en voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Voor jong en ouder weer een echt ‘˜Feest der Herkenning‘˜. Ook zeer geschikt voor een familie- of bedrijfsuitje en te combineren met een hapje, drankje of stadswandeling met gids.

Het Museum van de Twintigste Eeuw is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en op zaterdag en zondag van 12-17 uur. Meer informatie vindt u op www.museumhoorn.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular