Afgelopen avond en nacht is er overal in de regio Noord Holland Noord weer volop gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal werden tien bestuurders hiervoor bekeurd. Een elfde bestuurder bleek onder invloed van (soft)drugs te verkeren.

De waarden van de ademanalyses varieerden tussen 280 en 900 ug/l. Aangezien het wettelijk maximum op220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is gesteld, was er sprake van ´juist een glas teveel' tot ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum. In vijf gevallen hadden de bestuurders zoveel gedronken, dat zij ook hun rijbewijs moeten inleveren.

De bijzonderheden op een rijtje:

Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur reed een 36-jarige man uit Hoorn in een personenauto over de Venneweg in zijn woonplaats. Hij reed terwijl hij een joint aan het roken was. De man werd daarop aangehouden en moest een bloedproef ondergaan. Het bloed zal worden onderzocht op stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Op donderdagavond omstreeks 22.25 uur reed een 18-jarige jongen uit Noord-Scharwoude in zijn woonplaats op de Molenkade met een personenauto tegen een lantarenpaal. De jongen bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 900 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum . Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.

bron:politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular