Wegens groot succes geeft Van Morrison op dinsdag 11 oktober een extra concert in Koninklijk Theater Carrà©. Het concert van maandag 10 oktober is reeds uitverkocht. De voorverkoop voor dit tweede concert is al gestart. Let op: dit concert begint een half uur eerder dan het concert van maandag.  

Het is een bijzonder jaar voor Van Morrison. Niet alleen viert de Ierse troubadour in 2005 zijn 40-jarig artiestenjubileum en lanceerde hij in april zijn eerste officiële website, ook verscheen deze maand een nieuw studio album. 'Magic Time', zijn 36e album en het eerste op zijn eigen label Exile Music Recordings, wordt gekenmerkt door het typische geluid van Van Morrison: een mengeling van blues, jazz, folk, rock en Keltische soul en wordt in recensies al een klassieker genoemd. Om dit bijzondere jaar extra glans te geven geeft Van Morrison twee concerten in Koninklijk Theater Carrà© in Amsterdam. 
 
Van Morrison wordt beschouwd als à©à©n van de grote singer/songwriters van deze tijd. Na het succes met de groep Them, waarmee hij de wereldhit 'Gloria' scoort, gaat hij in 1967 solo.  Succes heeft hij met nummers als 'Brown-eyed girl', dat begin jaren negentig nog gebruikt werd voor de film 'Sleeping with the enemy', 'Bright side of the road' en het gevoelige 'Have I told you lately'.   

bron:Mojo

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular