Uit controles van de afgelopen twee weken is gebleken dat in het gedeelte van het Flevopark waar honden niet mogen los lopen het dikwijls nog wel gebeurd. In de periode van 23 mei tot 10 juni zal de milieupolitie daarom extra controleren op loslopende honden in dit zuidelijke gedeelte van het Flevopark. In de rest van Zeeburg gaat de milieupolitie door met de reguliere controles ten aanzien van de regels voor honden.

De regels
Loslopen: Honden mogen in heel het Flevopark los lopen van 1 oktober tot 1 mei. In de periode tussen 1 mei en 1 oktober moeten honden aangelijnd zijn in het zuidelijke gedeelte van het Flevopark. In het noordelijke gedeelte hoeft dit niet. Hier mogen ze het hele jaar door los lopen. In de rest van het stadsdeel mogen honden alleen los lopen op de uitrenplaatsen. Deze zijn te herkennen aan de speciale borden die dit aangeven. In alle andere gebieden van het stadsdeel geldt de regel dat honden in de openbare ruimte aangelijnd moeten zijn.

Poepen: De hond mag zijn behoefte alleen in de goot doen. Op alle andere plekken, ook op de uitrenplaatsen, is de hondenbezitter verplicht de uitwerpselen op te ruimen.

Met het aanscherpen van de controles hoopt het stadsdeel dat meer mensen zich aan de regels gaan houden.

bron:Stadsdeel Zeeburg