Extra informatie en service tijdens langdurigste buitendienststelling ooit.ProRail, NS en Syntus hebben de handen ineen geslagen om te zorgen voor extra informatie en service aan de treinreizigers die vanaf zaterdag op het traject Arnhem-Nijmegen en Arnhem-Tiel te maken krijgen met de langdurigste buitendienststelling ooit. Van 30 juli tot en met 16 augustus werkt ProRail aan het spoor bij Elst en Vork-Kesteren.

In overleg met NS en Syntus voert ProRail de werkzaamheden uit in de relatief rustige zomervakantieperiode. Daarmee wordt de overlast voor treinreizigers zoveel mogelijk beperkt. De stabiliteit van de spoorbaan bij Elst is verminderd doordat het water, vanwege een dikke laag klei, onder de sporen niet goed weg kan. Om die reden rijden de treinen op dit traject al enkele maanden met een lagere snelheid.

Van 30 juli tot en met 16 augustus herstelt ProRail de spoorbaan in Elst. Tegelijkertijd werkt ProRail aan het spoor bij Vork-Kesteren. Gedurende de werkzaamheden kunnen NS en Syntus geen treinen rijden tussen Arnhem en Nijmegen en Arnhem en Tiel. NS zet comfortabele snel- en stopbussen in tussen Arnhem en Nijmegen en Syntus rijdt stopbussen tussen Arnhem en Tiel.

Extra service
Servicemedewerkers van NS en Syntus zorgen alle dagen voor extra service en informatie op de stations Nijmegen, Arnhem, Elst en Tiel. Nieuw is ook dat ProRail de reizigers informeert in de snel- en stopbussen van NS en Syntus over de aard en achtergrond van de werkzaamheden. NS en ProRail zorgen op een aantal dagen en zolang de voorraad strekt, voor aardige attenties voor de reizigers. Zo is er een FM scan radiootje en een bonnenboekje ´voordeel op het station' dat in totaal â?¬ 30,- korting geeft op producten die te koop zijn bij de winkels op de stations.

Daarnaast delen servicemedewerkers de folder ´ProRail werkt aan het spoor' uit. Deze folder biedt korting op boeken en een krant, een gratis Railrunnerkaartje voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar en geeft ook 40% korting op een volgende treinreis. Van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 12.00 uur helpen kruiers op station Arnhem en Nijmegen de reizigers met hun eventuele vakantiebagage.

Extra informatie
Vanwege de lange duur van de werkzaamheden zijn ProRail, NS en Syntus ook voortijdig begonnen met het informeren van betrokkenen. ProRail heeft de omwonenden van het spoor, de lokale overheden, het bedrijfsleven en de recreatieve sector in de toeristische omgeving van Arnhem en Nijmegen geïnformeerd. NS heeft de treinreizigers op het traject Arnhem-Nijmegen op de hoogte gebracht via brieven, folders en posters en omroepberichten in de trein en op de stations. Syntus heeft hetzelfde gedaan op het traject Arnhem-Tiel. Ook de regionale media hebben bericht over de werkzaamheden.

Gevolgen voor treinreizigers
Van 30 juli tot en met 16 augustus zet NS snel- en stopbussen in tussen Arnhem en Nijmegen. Syntus zet stopbussen in tussen Arnhem en Tiel. In Elst sluiten de bussen van NS en Syntus op elkaar aan. Op 30 en 31 juli rijden er door werkzaamheden evenmin bussen tussen Nijmegen en ´s- Hertogenbosch. Reizigers tussen Zwolle/Deventer en Nijmegen/'s-Hertogenbosch/Roosendaal kunnen omreizen via Utrecht Centraal. Reizigers van Nijmegen naar Rotterdam/Den Haag Centraal kunnen omreizen via Breda. Voor meer informatie kunnen treinreizigers terecht bij www.ns.nl, www.syntus.nl, 0900-1475 (â?¬ 0,35 p.m.), 0900-9292 (â?¬ 0,70 p.m.) of www.9292ov.nl. Bij de NS-servicepunten ligt de speciale folder. Teletekstpagina 754 geeft actuele informatie.

bron: ProRail 
 Comments are closed.
%d bloggers liken dit: