Nederlandse ondernemers met internationale activiteiten gericht op België, Canada, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Rusland en Roemenië kunnen per 1 januari 2006 bij de EVD terecht voor extra ondersteuning. Via het programma 'Individuele Marktbewerking' biedt de EVD een pakket contactadressen die de start met een nieuwe
product/marktcombinatie in bovengenoemde landen vergemakkelijkt. De dienstverlening wordt uitgevoerd in samenwerking met het internationale handelsnetwerk in het buitenland, bestaande uit de Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices (NBSO's).
Het programma is al beschikbaar voor Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Turkije, India, China, Taiwan, Japan en een aantal internationale organisaties, zoals Wereldbank, VN, Oost-Europa Bank en Europese instellingen. In 2005 zijn meer dan 1000 marktscans gemaakt. In 70 procent van de gevallen leidde dat tot een serieus contact met een buitenlandse partner. De EVD is het agentschap van het ministerie van Economische Zaken voor internationaal ondernemen en samenwerken.
bron:EVD