Bij de traditionele 1-mei viering hield de politie dit jaar extra toezicht. Zo'n twaalf agenten richtten zich op het voorkomen van ongewenst gedrag. De politie moest dit jaar negen aanhoudingen op het Vrijthof verrichten. Drie vanwege baldadig gedrag. Twee van deze drie mannen reden met kliko's naar het Vrijthof en de derde wenste niet mee te werken toe de politie hem aansprak. Zes aanhoudingen werden verricht omdat de betrokkenen geen gehoor gaven aan het bevel van de politie het Vrijthof te verlaten. De verdachte mannen komen op 1 Tilburger na uit Hilvarenbeek en zijn in de leeftijd van 18 tot 26 jaar.

Hilvarenbeek en omgeving kent een oude traditie dat losliggende spullen van de boeren naar het centrale plein vervoerd werden. In de loop der tijd is dit veranderd in het vervoeren van kliko's, plantenbakken, en dergelijke. Ook zaken als planten en verkeersborden werden wel eens naar het plein gebracht. Dit zorgde regelmatig voor fikse schade aan eigendommen van particulieren en de gemeente.

De politie hield daarom extra toezicht in de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei. Het beleid was erop gericht een einde aan ongewenst gedrag te maken door mensen aan te spreken. Wanneer zij vervolgens geen gehoor zouden geven aan het bevel van de politie, zou worden overgegaan tot aanhouding.
 
 
bron:politie midden en west Brabant

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular