Op 19 juli 2005 is de start van de Nijmeegse Vierdaagse. 's Werelds grootste wandelevenement wordt dit jaar al weer voor de 89-ste keer gehouden. Vanaf zaterdag 16 juli zijn de Nijmeegse Vierdaagsefeesten al volop aan de gang. Een week lang zwermen wandelaars, toeschouwers en feestvierders uit over Nijmegen en omstreken. Velen daarvan komen en gaan met de trein. Speciaal voor deze bezoekers zet NS van 16 tot en met 23 juli extra (lange) treinen in.

Bezoekers kunnen zich vooraf informeren over de extra dienstregeling via deze site ( Nederland / reisinformatie) of kunnen de speciale dienstregelingfolders halen bij à©à©n van de NS-servicepunten.

Nachttreinen
Van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 juli rijdt NS 's nachts extra treinen op de trajecten Nijmegen - 's Hertogenbosch, Nijmegen - Venlo en Nijmegen - Arnhem/Utrecht. Hierdoor kunnen ook wandelaars van buiten Nijmegen 's ochtends fris aan de start verschijnen en kunnen feestvierders in de vroege uurtjes naar huis. Het aantal nachtritten varieert per traject.In de nacht na de intocht van de wandelaars op 23 juli zet NS extra nachttreinen in van Nijmegen naar 's Hertogenbosch, Venlo, Arnhem en Utrecht. Deze treinen bieden in Utrecht aansluiting op de nachttreinen in de Randstad.

Extra trein Zwolle - Nijmegen
Nieuw dit jaar is een extra trein van Zwolle naar Nijmegen. Speciaal voor deelnemers aan de 40- kilometer die ook op tijd aan de start willen verschijnen, rijdt NS een extra trein. Deze trein vertrekt om 04.19 uur uit Zwolle en komt aan in Nijmegen om 05.37 uur (stopt onderweg ook in Deventer om 04.44 uur, Zutphen om 04.58 uur, Dieren om 05.07 uur en Arnhem om 05.22 uur).

Pendeldienst op vrijdag 22 juli
Om ook op de drukste dag van de Vierdaagse alle wandelaars en toeschouwers naar hun plaats van bestemming te brengen, rijdt NS op vrijdag 22 juli een aangepaste dienstregeling tussen Arnhem en Nijmegen:
Tussen Nijmegen en Arnhem rijden overdag 6 tot 8 keer per uur pendeltreinen die in
Arnhem zo veel mogelijk aansluiting geven op de treinen naar de Randstad.
De treinen van Nijmegen naar Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen starten in
Arnhem; de treinen uit Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen rijden niet door naar
Nijmegen maar keren in Arnhem. Doorgaande reizigers van en naar Nijmegen dienen deze
vrijdag dus rekening te houden met een extra overstap in Arnhem.
De sneltrein Zwolle-Arnhem-Nijmegen-Roosendaal blijft normaal rijden.

Overstappen in Arnhem
NS rijdt de pendeldienst op het traject Arnhem-Nijmegen v.v. vanwege het zeer drukke treinverkeer op de dag van de intocht van de Vierdaagse. Door het rijden van een pendeldienst hebben eventuele vertragingen op het traject Arnhem-Nijmegen geen domino-effect op de dienstregeling in de rest van het land. Voor doorgaande reizigers betekent de pendeldienst dat zij op deze vrijdag rekening moeten houden met een extra overstap.

Vervoerbewijzen
Een vervoerbewijs gekocht na 00.00 uur is geldig tot en met de volgende dag 04.00 uur 's ochtends. Een treinkaartje is dus maximaal 28 uur geldig, afhankelijk van het tijdstip waarop het is gekocht. Treinkaartjes zijn ook zonder datum verkrijgbaar. Deze zijn vervolgens geldig te maken door ze af te stempelen in de gele stempelpalen op het station.

bron:NS