Sinds jaren vindt op de laatste zaterdag in juni de jaarlijkse Dutch TT in Assen plaats. Ook dit jaar kunnen bezoekers van dit evenement op zaterdag 25 juni 2005 in Assen terecht. De Dutch TT wordt op vrijdagavond voorafgegaan door de Nacht van Assen. Voor bezoekers van zowel de Nacht van Assen als de Dutch TT rijdt NS extra treinen om iedereen na afloop weer naar huis te brengen. Bezoekers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar Assen te reizen.

Extra treinenNS rijdt na afloop van de Nacht van Assen op zaterdagochtend een tweetal extra treinen:
Van Assen naar Groningen om 06.20 uur
Van Assen naar Zwolle om 06.34 uur. Deze treinen stoppen op alle tussengelegen
stations.
's Middags na afloop van de Dutch TT rijdt NS eveneens extra treinen:
Van Assen naar Zwolle om 16.47 uur, 17.10 uur, 17.47 uur, 18.10 uur, 18.47 uur en 19.10 uur. Ook deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.
Vanaf 16.33 uur tot en met 19.33 uur stoppen alle reguliere treinen van Assen naar Zwolle eveneens op alle tussengelegen stations.
Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen de wedstrijddag. Door met de trein naar dit evenement te reizen, vermijden bezoekers files en parkeerproblemen.
Dutch TT-retour
Nieuw dit jaar is speciaal voor bezoekers van de Nacht van Assen en de Dutch TT het Dutch TTretour. Met dit treinkaartje bent u in de gelegenheid om op vrijdag al naar Assen te reizen om daar de Nacht van Assen mee te maken. Op zaterdag kunt u dan uw terugreis maken op hetzelfde treinkaartje (op elk willekeurig moment van de dag). Het treinkaartje is te koop bij de
kaartautomaat met aanraakscherm (onder de knop "Acties") en bij de NS-servicebalies.

bron:NS