Amsterdam neemt extra maatregelen op stations en in de metro naar aanleiding van de verhoogde (lichte) dreiging die vrijdag door de NCTB (nationaal coà¶rdinator terrorismebestrijding) is afgekondigd.

Het gaat om de volgende maatregelen:

De interne procedures bij gemeente, politie en vervoersbedrijven zullen worden aangescherpt. Het toezicht op de stations en op het metronet wordt uitgebreid: het GVB zet extra toezichthoudend personeel in. Het cameratoezicht wordt geïntensiveerd: de beelden van camera's zullen 24 uur per dag nauwlettend worden bekeken. Er komt er extra surveillance door politie op een aantal stations en op het gehele metronet. Op stations zal worden omgeroepen dat reizigers goed op hun spullen moeten letten en geen zaken onbeheerd achter moeten laten.

bron:Politie Amsterdam-Amstelland

34 veroordeelden aangehouden in Den Haag
 
De afdeling Executiezaken van Bureau Arrestentenzorg en medewerkers van Bureau de Heemstraat hebben dinsdag 6 en woensdag 7 september een gezamenlijke actie gehouden om principalen aan te houden. Principalen zijn veroordeelde mensen die een openstaande gevangenisstraf hebben. In totaal zijn er 34 veroordeelden aangehouden.

De agenten bezochten 76 adressen. Negentien betrokkenen bleken niet thuis te zijn. In 23 gevallen bleek de veroordeelde niet langer op het desbetreffende adres te wonen. Deze zaken zijn ter signalering aangeboden. De gevangenisstraffen, opgelegd voor onder andere diefstal, eenvoudige mishandeling en belediging, fraude en poging doodslag variëren van 6 tot 448 dagen. De 34 veroordeelden zijn voor in totaal 1.710 dagen ingesloten. 
 
bron:Politie Haaglanden