Family Help Programme Sri Lanka bestaat 25 jaarHet Family Help Programme Sri Lanka bestaat op 1 augustus 2005 vijfen-twintig jaar. De stichting is in 1980 door Herman Steur in het leven geroepen om de allerarmsten in Sri Lanka te helpen. Tegelijkertijd met het jubileum neemt Herman afscheid van Family Help Programme. Ter gelegenheid van dit afscheid schreef hij een boek met de titel: 'Helpende Handen'. Een jubileum, een afscheid en een boek, dat laten we niet zomaar voorbij gaan. Gedurende drie dagen zullen we dit op Sri Lanka vieren met diverse feestelijke activiteiten.

Programma festiviteiten

Zaterdag 30 juli vindt een viering plaats in het Nederlands Welkom Dorp in Wilagedera-Gonawila. Dan wordt ook het zogeheten dementiehuis geopend en de dentalclinic (tandartskliniek) officieel in gebruikgenomen. Zondag 31 juli wordt het boek 'Helpende Handen' van Herman Steur gepresenteerd en nemen we afscheid van de oprichter in de Bandaranaike Memorial International Cultural Hall te Colombo. Daarbij zal de nieuwe Nederlandse ambassadeur, de heer R.S. van Dijk, aanwezig zijn. Maandag 1 augustus worden de festiviteiten in de St. Joseph's kerk te Pamunugama afgesloten.

Wat is Family Help Programme?

Family Help Programme Holland heeft als doel het inzamelen van financiële en materiele bijdragen ter ondersteuning van de allerarmsten in Sri Lanka, ongeacht sekse, godsdienst, politieke overtuiging of kaste. Het Family Help Programme Sri Lanka realiseert met deze middelen projecten waardoor voor jong en oud kansen voor de toekomst worden gecreeerd. Een goed voorbeeld is het Nederlands Welkom Dorp. Daar krijgen ruim 270 dakloze ouderen liefdevol opvang. Naast een dak boven hun hoofd ontvangen zij drie voedzame maaltijden per dag en de nodige medische verzorging. Woningcorporatie De Woonplaats sponsort het onderhoud van dit dorp. Andere voorbeelden van projecten zijn: het bouwen van weeshuizen, kleuterscholen, lagere scholen en bibliotheken.

Bron: ANPComments are closed.
%d bloggers liken dit: