Vrijdagmiddag 1 juli, om 17:00 uur, zal Farah Karimi de 'Make poverty history' actieweek van CARE Nederland openen. Zij zal dat doen door het op ludieke wijze plaatsen van haar 'hand'-tekening onder het thema van de actie. Het begin van de actieweek valt samen met de eerste wereldwijde 'White Band Day'. De dag waarop miljoenen mensen over de hele wereld hun solidariteit met de strijd tegen armoede betuigen door het dragen van een wit (pols)bandje.

Farah Karimi is Tweede-Kamerlid voor GroenLinks en voor haar fractie, onder meer, woordvoerder op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

De actieweek wordt gehouden in en rond Lange Poten 23 in Den Haag, tegenover Nieuwspoort. Er is een informatiemarkt, er zijn ontmoetingen met medewerkers van CARE Nederland en veldwerkers en op 2 en 3 juli treden op de middag live artiesten op. Wie zich solidair wil tonen met de strijd tegen armoede kan zich er natuurlijk ook een wit polsbandje laten aanmeten. Het volledige programma is terug te vinden op de CARE Nederland website: www.carenederland.org.
In het winkelpand waar de actieweek wordt gehouden, opent medio juli de eerste Goede Doelen Winkel van Nederland haar deuren. CARE Nederland was de eerste goede-doelen-organisatie die toezegde aan deze nieuwe winkelformule te zullen deelnemen.

bron:Care Nederland