Fathers 4 Justice (F4J) heeft vandaag bevestigd dat 3 actievoerders de John Frostbrug in Arnhem hebben beklommen en deze nu bezet houden. In deze 'Slag om Arnhem' gaan Ella Kalsbeek (PvdA) en Marleen de Pater (CDA) volgens de actievoerders een brug te ver.

De actie van drie zorgzame vaders op deze historische brug lanceert een nieuwe fase in de opvallende campagne van Fathers 4 Justice voor gelijkwaardigheid van ouders binnen het familierechtsysteem. Een woordvoerder van F4J zei vandaag: "Het is tragisch dat 60 jaar na de slag op deze brug om Nederland te bevrijden van tirannie, onze kinderen moeten lijden door de falende familierechtbanken."

Op dit moment wordt aan een half miljoen kinderen de toegang tot de helft van zijn/haar familie ontzegd door het familierechtsysteem. Recente pogingen om de discriminatie en de vooroordelen in het familierecht te verminderen zijn herhaaldelijk gesaboteerd door Tweede Kamerleden Kalsbeek en De Pater.

Terwijl de meeste PvdA- en CDA-leden bezorgd zijn dat hun kinderen de volgende slachtoffers kunnen zijn, lijken de verbitterde Ella Kalsbeek en Marleen de Pater vastbesloten vast te houden aan een misselijkmakend familierechtsysteem.

De ironie wil dat Kalsbeek ook de PvdA-woordvoerder over zaken betreffende het Koninklijk Huis is.Als MàƒÆ’ xima ooit Willem Alexander zou verlaten en hem de toegang tot zijn kinderen zou ontzeggen, betekent dat het einde van de monarchie. Zij zou zelfs onder de huidige wetgeving de naam van de kinderen onherroepelijk kunnen veranderen. Wij hopen dat dit nooit zal gebeuren.

Toch is dit precies is wat de PvdA samen met het CDA mogelijk maakt door o.a. steeds opnieuw amendementen in te brengen op het wetsvoorstel van VVD Kamerlid Ruud Luchtenveld. Dit wetsvoorstel wordt volgende week voor de vijfde keer besproken in de Tweede Kamer. Het is niet bekend hoelang de actievoerders van plan zijn de brug bezet te houden.

bron:Fathers4Justice