Vrijdagavond zorgde het zogenaamde "Appelpop" in Tiel voor een zeer grote toeloop van het publiek. De sfeer was ronduit vriendelijk. Slecht vier personen werden aangehouden voor geringe feiten. Wel werden er 20 bekeuringen geschreven voor wildplassen. De ´corso-zaterdag' werd druk bezocht waarbij de politie niet of nauwelijks hoefde op te treden. Zaterdagavond was het extreem druk tijdens Appelpop.

 

Om 13.00 uur was à©à©n van de tenten al vol. Daar was een bekende artiest de grote publiekstrekker. Hoe later de avond, hoe drukker het werd. Rond 22.00 uur was de grootste tent helemaal vol met ongeveer 15.000 personen en op het voorterrein zeker 10.000 personen. Vijf personen werden aangehouden voor geringe feiten, maar ook nu werden zo'n 20 personen bekeurd voor wildplassen. De politie is te spreken over de samenwerking met de organisatie van het Appelpop-evenement, de brandweer en de gemeente. Ook de horeca hield zich uitstekend aan de gemaakte afspraken, zoals geen glaswerk, op tijd de muziek uit en niet meer tappen op de terrassen na een bepaald tijdstip.

Nogal wat mensen verloren in het gedrang hun portemonnee. Dank zij de inzet van een ´Mobiele Politie Steunpunt' dat goed zichtbaar op de Waalkade stond, waren er heel wat mensen die zo'n gevonden portemonnee daar inleverden en aan de respectievelijke eigenaren konden worden terug gegeven.

Omwonenden en het publiek gaven meermalen te kennen dat zij blij waren met de zo zichtbare aanwezigheid van de politie.
 
bron:politie Gelderland Zuid 
  
 
 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular