Feestelijke opening jachthaven in AmsterdamStadsdeel Zeeburg in Amsterdam is een jachthaven rijker geworden. De buurtgerichte haven voorziet in de grote behoefte aan ligplaatsen voor pleziervaartuigen van bewoners uit het Oostelijk Havengebied. De nieuwe jachthaven wordt feestelijk geopend op zaterdagmiddag 16 juli.

De feestelijke opening wordt verricht door de exploitant van de haven Rob van Zanten en stadsdeelwethouder Jan Hoek. De voorzitter van de Watersportvereniging Oostelijk Havengebied, Daniëlle van Hooff, onthult de naam van de jachthaven.

Op dit moment hebben zon tachtig pleziervaartuigen een ligplaats in de haven. Binnen twee jaar wordt de capaciteit verhoogd tot maximaal tweehonderd boten. De buurthaven is het eerste tastbare resultaat van het project Van Lohuizen in het Oostelijk Havengebied. In dit waterrijke deel van Zeeburg ontwikkelt het stadsdeel projecten ter bevordering van het toerisme, de waterrecreatie en de economische bedrijvigheid. Nautiek Vaaropleidingen is de exploitant van de jachthaven, die dit project realiseert in samenwerking met de Watersportvereniging Oostelijk Havengebied. De vereniging wijst de ligplaatsen toe aan haar leden en staat borg voor de sociale binding van de ligplaatshouders met de directe leefomgeving. Daarbij vormt het tegengaan van eventuele overlast voor de omwonenden een belangrijk aandachtspunt.

bron:Stadsdeel ZeeburgComments are closed.
%d bloggers liken dit: