De nieuwe bestrating ligt er in, de bomen zijn geplant, het meubilair is geplaatst, de nieuwe Grote Markt van Goes is gereed. Op dinsdag 17 mei om 11.30 uur is de vernieuwde Grote Markt feestelijk geopend. Wethouder van 't Westeinde biedt voor het Stadhuis aan enkele voorbijgangers een mand met producten van de markt aan. De marktkooplieden zorgen deze dag ook voor ludieke acties, zoals een spaaractie voor de klanten en het oplaten van 500 ballonnen.

De Grote Markt is een sfeervol verblijfsgebied voor de voetganger geworden. De auto's komen niet meer terug op het plein. Terrassen onder een groengordel van bomen, bankjes rondom sfeervolle lantaarnpalen en Portugees natuursteen die aansluit bij de historie van de stad bepalen het beeld van de nieuwe Grote Markt en zorgen voor een nostalgische sfeer. Het plein krijgt een rustige uitstraling doordat voor alle terrassen straks vernieuwde terras- en zonneschermen worden gebruikt. De fietsen kunnen aan de randen van het plein of terrassen geplaatst worden in nieuwe fietsklemmen die passen bij de kleur en sfeer van het nieuwe straatmeubilair in de binnenstad. Aan de kant van het Stadhuis is een verzinkbaar urinoir geplaatst die in de weekenden omhoog wordt gehaald om de overlast van wildplassen terug te dringen. Vanaf zaterdag 14 mei worden de weekmarkten op dinsdag en zaterdag weer als vanouds op de Grote Markt gehouden. Wegens het opnieuw herinrichten van de Grote Markt vonden de weekmarkten sinds september op parkeerterrein Oostwal plaats.

De herinrichting van de Grote Markt is het tweede project dat wordt afgesloten in het kader van de herinrichting van de binnenstad. De eerste winkelstraten zijn inmiddels ook vernieuwd. De hoofdwinkelstraten en de tussenliggende straatjes zijn voorzien van nieuwe bestrating en straatmeubilair in een eigentijdse moderne vormgeving. Eind mei/begin juni zijn ook de Gasthuisstraat en Oude Vismarkt opnieuw ingericht. In het najaar volgen de Opril Grote Markt, Magdalenastraat, Keizerstraat, Koningstraat, Rijfelstraat en het Gouden Muiltje, gevolgd door de winkelstraten rondom het Schuttershof. In de tussentijd vinden er voorbereidende werkzaamheden aan de riolering en nutsleidingen plaats in deze straten. Na de officiële inspraakprocedure wordt naar verwachting in november gestart met de herinrichting van het Kolveniershof en Bleekveld.

bron:Gemeente Goes