Korpschef Pier Eringa en plaatsvervangend korpschef Wim Kleinhuis van de politie Flevoland hebben directeur De Kort van de BVO in oprichting FC Omniworld in een brief van harte gefeliciteerd met ´de goede ontwikkelingen in de richting van betaald voetbal'. "Wij zijn liefhebbers van goed voetbal en het is mooi als we dat binnenkort in Almere tegemoet mogen zien."

Als geboren en getogen Friezen' wenst de korpsleiding de directie "een supportersgroep toe die lijkt op die van SC Heerenveen: massaal, trouw aan de club en wars van geweld". De veiligheid blijft een belangrijk punt: "Onze inschatting is dat dit niet vanzelf zal gaan. Dit vraagt naast de inspanningen om een goed elftal in het veld te brengen om veel aandacht voor veiligheid. Niet alleen een goede infrastructuur rondom het stadion, maar ook zal veel geïnvesteerd moeten worden om tot een goede samenwerking met supporters en stewards te komen."

"Uiteraard zijn we als politie bereid de goede contacten die er al zijn met de Almeerse collega's voort te zetten en bij bovenstaande te ondersteunen. Onze verwachting en hoop is dat iedere wedstrijd een sportief feest wordt, waarbij de aanwezigheid van een wijkagent voldoende is."

bron:politie Flevoland