Zaterdag 18 juni a.s. starten Jaap & Jacolien Purmer uit Sint Pancras met een indrukwekkende sponsortocht voor 3 bijzondere projecten.

'(f)iets voor een ander' heet dit initiatief. (www.fietsvooreenander.nl).

Jaap & Jacolien kunnen zomaar bij je in de straat wonen. Het zijn mensen van vlees en bloed, zoals jij en ik. Mensen die nu eens een vuist willen maken om anderen te helpen. Niets groots, geen landelijke acties met tientallen camera's en ook geen hok vol bekende Nederlanders. Gewone mensen die op een gewone manier hun medemens willen helpen. Kan het simpeler?

Zo begint de tekst op de homepage van www.fietsvooreenander.nl een van de middelen om ervoor te zorgen dat er meer mensen iets gaan doen voor een ander.
Jaap & Jacolien fietsen 2600 km naar Portugal. Zij zijn te sponsoren en te volgen, via de website en via een nieuwsbrief.

'(f)iets voor een ander' steunt de stichting Nià±os in Peru; een organisatie die zich inzet voor verbetering van de levensomstandigheden van honderden zwerfkinderen. Daarnaast wil '(f)iets voor een ander' een uitbreiding bewerkstelligen aan een middelbare school in Armenië: een lokaal waar kinderen leren om materialen te bewerken. Op deze manier kunnen zij een vak leren en later voor zichzelf en hun omgeving zorgen. Dichtbij huis wil '(f)iets voor een ander' een bijdrage leveren aan een nieuw dak van de Witte Kerk in St. Pancras. Omdat het repareren van zo'n dak minder vanzelfsprekend is dan het lijkt, in onze maatschappij.

Een tocht met veel ervaringen op velerlei gebied. Eind dit jaar zal hier een boek over verschijnen. In de tussentijd is alles te volgen op de website en in de nieuwsbrief. Verhalen, foto's, gevonden recepten, leuke hotels, geschiedenis en cultuur van de regio.

Steun dit initiatief. Kijk op www.fietsvooreenander.nl en abonneer je op de nieuwsbrief. Volg Jaap & Jacolien op hun tocht. Reserveer zaterdag 18 juni (09.00 uur bij de kerk in Sint Pancras) en woon het startschot bij!

Heb je vragen, wil je meer weten over sponsoring, adverteren op de website of in de nieuwsbrief? Bel dan naar de Stichting '(f)iets voor een ander' 06 46317165, of liever nog mail naar [email protected] .
Je kunt je financiële bijdrage storten op bankrekening nr. 155931105 van de Stichting '(f)iets voor een ander' te St. Pancras.

bron:Iets voor een ander