Persbericht

fietsen reviews

In heel 2012 werden in totaal 1.035.000 splinternieuwe en 680.000 2dehands fietsen online verkocht in geheel Nederland. Deze daling in de verkoop van fietsen online is respectievelijk 13,6 procent en 0,9 procent vergeleken met het jaar ervoor.

Online Fietsenwebshops hoe doen ze het?

U vindt Fietsenwinkels online makkelijk en het zijn er veel! Iedere maand openen tal van reguliere fietsenzaken en specifiek online fietsenwinkels hun deuren. De online verkoop van fietsen blijkt echter tegen te vallen, Als je kijkt op Review websites als Reviewspot.nl of Kieskeurig.nl zie je dat ook daadwerkelijk veel fietsen online verkocht worden. Kleine shops als hebben soms toch al veel reviews en dus ook veel verkopen weten te realiseren. Maar ook grotere webwinkels als Fietsenwinkel.nl verkopen online veel fietsen. Het blijkt dus dat consumenten wel bereid zijn fietsen te kopen en dat ook doen, echter wel in mindere mate als voorheen. Het gros van de verkochte fietsen in 2012 werd niet online verkocht maar via de reguliere fietsenwinkels. In geheel 2011 werden 93.000 nieuwe stalen rossen via internet aan de man gebracht. In geheel 2012 waren dat er echter een stuk minder. 86.000 fietsen werden online verkocht in dat jaar.

Elektrische Fietsen verkoop

Als we het hebben over elektrische fietsen dan zakte de online fietsen verkoop van 9.000 tweewielers in 2011 naar 6.000 in 2012. De tegenvallende verkoop van elektrische fietsen kan wellicht verklaart worden doordat men een persoonlijke advies van een fietsspecialist wil bij de aankoop van zo’n fiets online.

De gemiddelde prijzen online

Het gemiddeld uitgegeven bedrag per fiets online steeg met een goede twintig procent tot 392 euro! En dit ondanks dat de gemiddelde fiets bij de specialist in 2012 voor 964 euro werd verkocht. Dat betekent dus dat er 0,4 procent meer werd uitgegeven aan een fiets dan in 2011. Toch zijn er bedrijven die online erg goed scoren. Het bedijf Matrabike, zie ook maakt al jaren (15+) gebruik van een webshop om online fietsen te verkopen en  zij varen er wel bij! Zo lijkt ook voor de online fietsenverkoop te blijken dat er goede en minder goede fietsenhandelaars zijn. Ken uw klant en speel in op de behoefte is het devies!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform