Woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een 38-jarige man uit Zwaag aangehouden op de Karos in Hoorn. De man reed op een fiets die hij kort daarvoor had gestolen op de C.J.K. van Aalstweg in Hoorn. Een getuige meldde de diefstal aan een surveillerende "politiebiker" en gaf daarbij een duidelijk signalement van de dader.

Na een zoektocht zag de agent de verdachte rijden op de Maelsonstraat. Na een korte, snelle achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.  Door het goede signalement en het snelle en effectieve optreden van de fietsende agent kon deze fietsendief snel worden aangehouden.

Het sinds enkele maanden gestarte politie biketeam bewijst hiermee eindelijk zijn bestaansrecht. Zichtbaar, aanspreekbaar, snel en effectief zijn een aantal sleutelwoorden die betrekking hebben op dit team. Door zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar te zijn kon de agent goed en snel worden geïnformeerd door de getuige waardoor direct een zoektocht kon worden begonnen met een aanhouding als resultaat.

Politiebikers worden nogal eens aangesproken door het publiek waarom zij fietsend in een wandelgebied surveilleren. Vaak wordt in dit soort gebieden overlast ondervonden van fietser, bromfietsers en dat soort zaken. Je moet je dan snel kunnen verplaatsen en op plekken kunnen komen waar het voor een auto of een motor moeilijk of onmogelijk wordt. Het is dus uiterst effectief om juist daar op de fiets aanwezig te zijn. Als er niet wordt achtervolgt schept het fietsen de afstand die nodig is en er niet kan zijn als er met de fiets aan de hand wordt gelopen.

bron:politie Noord Holland Noord