Fijnaart – Bredanaar (19) overleden na eenzijdig ongevalEen 19-jarige man uit Breda is zaterdagochtend bezweken aan de gevolgen van een ongeval, dat vrijdagnacht plaatsvond op de Rijksweg A59. De man zat achterin een auto, die richting Willemstad reed. De 18-jarige Bredanaar, die eveneens achterin zat, liep rugletsel op. De 21-jarige bestuurder uit Etten-Leur en de 19-jarige Bredanaar, die naast de bestuurder zat, raakten licht gewond. Volgens verklaringen van de bestuurder en de passagier, die voorin zat, hoorden zij plotseling een klap, waarna de auto begon te slingeren en over de kop sloeg. Het voertuig kwam, geheel vernield, op de parallelweg langs de Rijksweg uiteindelijk tot stilstand.

De hulpdiensten werden ingeschakeld door een bewoner, die langs de rijksweg woont en eerst harde remgeluiden en vervolgens een harde klap hoorde. De hulpdiensten gingen direct ter plaatse. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden verschillende passanten zich al over de vier mannen ontfermd. De politie en de brandweer namen, in afwachting van de ambulances, de zorg over de gewonden van hen over. Ook Rijkswaterstaat kwam ter plaatse en zorgde met behulp van een pijlwagen voor de veiligheid van het overige wegverkeer.

De 19-jarige man, die zwaar gewond raakte, is met een zogenaamd spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en is daar zaterdagmorgen aan zijn verwondingen bezweken. Hij had onder meer ernstig hoofdletsel, een geperforeerde long en diverse botbreuken bij het ongeval opgelopen. De andere drie mannen zijn voor de behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Rechercheurs van de Verkeerongevallenanalyse hebben vrijdagnacht al een onderzoek ingesteld naar de sporen ter plaatse. Vandaag zal, bij daglicht, het onderzoek aan de auto worden voortgezet. Op grond van de verklaringen wordt niet uitgesloten dat de auto een klapband heeft gekregen. Uit de ademanalyse kwam naar voren dat de bestuurder niet onder invloed van alcoholische drank verkeerde.

Twee inwoners van Sint Willebrord zijn vrijdagnacht door de politie bekeurd, omdat zij uit nieuwsgierigheid de pikdonkere rijksweg A59 lopend overstaken om vanuit de middenberm de hulpverlening gade te kunnen slaan. Beiden zijn met een bekeuring op zak weggestuurd.

Bron:Midden en West BrabantComments are closed.
%d bloggers liken dit: