GEERTRUIDENBERG 25 JUNI 2010

In de Sefapane Soccer League voetballen Oranjefans met kids uit de townships

Zuid-Afrika, het land waar WK is wat de klok slaat en de Vuvuzela‘˜s je om de oren vliegen. Enthousiasme en vreugde van alle kanten. Voetbal verbroedert. Dat blijkt. Voor initiatiefnemers van de Sefapane Soccer League niks nieuws. Fijnevent, een evenementen bureau uit Nederland en 4-sterren Lodge Sefapane zetten twee jaar geleden dan ook hun eigen project op: een voetbalcompetitie voor kids uit de townships Lulukane en Namakgale. Sport, spel en een stukje verantwoordelijkheidsgevoel is waar het om draait. Een echt tenue, heuse voetbalschoenen en een goede ballen tovert een onbetaalbare lach op het gezicht van de jonge ploeteraars.

Op vrijdag 11 juni reisden zo‘˜n 150 gasten van de Oranjecamping in stoet af naar het stadion in Lulikane voor een bijzonder potje voetbal. De Oranjesupporters nemen het op tegen 11 teams van de Sefapane Soccer League. Het ontvangst was waanzinnig, het enthousiasme nog groter.

Later die week hebben ook Iv-groep, CARe en GEKA tijdens de South Africa World Cup Experience georganiseerd door fijnevent, aan levende lijve mogen ervaren hoe groot de impact is van de Sefapane Soccer League. Net als de Oranjecamping voetbalden zij een toernooi met de kids uit de townships.

Het toernooi is volgens velen indrukwekkender dan het WK zelf. Voor de Oranjesupporters, maar zeker ook voor de kids een dag om niet te vergeten. Alle zorgen voor even opzij en ´gewoon‘˜ kind zijn. Voor onze begrippen een algemeen goed, voor de townships een luxe. Bijzonder, uniek en puur Bafana Bafana!

Voor meer informatie:
fijnevent Jos van den Broek

t: +31 (0)162-574140
m: +31 (0)6-20032978
+27 (0)72-0637777
e: [email protected]
i: www.sefapanesoccerleague.com
www.fijnevent.nl

===========================================================
Noot aan de redactie:
Voor begeleidend beeldmateriaal, uiteraard uitsluitend ter uitgave m.b.t. Sefapane Soccer League, kunt u een mail sturen naar [email protected] Wij zullen u zo spoedig mogelijk voorzien van bruikbaar beeldmateriaal.