Tiny Ursem is woensdag 11 mei uitgeroepen tot Financieel Manager van het jaar 2005. Daarmee is ze de derde die de Associatie Award en een geldbedrag van à¢?¬ 2.500,- in ontvangst mag nemen. Tiny Ursem-Appel werkt als financieel manager bij Loos Betonvloeren in Obdam.

De jury stelt in haar rapport: "Mw. Ursem heeft een gedegen, open en ambitieuze uitstraling. Zij heeft de financiële administratie uitgebouwd tot een modern functionerend instrumentarium, stoelend op een adequate automatisering. Dat heeft ze gedaan in de complexe omgeving van een snelgroeiende middelgrote onderneming, die ook nog eens gefuseerd is met een ander betonbouwbedrijf. Daarmee heeft zij een prestatie van formaat geleverd."

De cheque van à¢?¬ 2.500 werd uitgereikt door juryvoorzitter Ad Verhoeven, in het dagelijks leven voorzitter van de UnieMHP. Uit handen van Hans Tanis - de winnaar van vorig jaar - kreeg Ursem de Award overhandigd.

"Ik ben verrast, vereerd en best wel trots", zegt Ursem. "Wij van ´de boekhouding', staan niet snel in de aandacht. Dat zit ook niet zo in onze aard. Maar een modern bedrijf rust op à³nze prestaties. De informatie die wij leveren heeft invloed op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Ik vind het bijzonder als anderen dat onderkennen. De Award is een beloning voor het harde werk dat wij als financieel managers meestal achter de schermen doen."

"Financieel managers treden van nature niet zo op de voorgrond", zegt ook Theo van Boekel, directeur van de Associatie voor Praktijkexamens en initiatiefnemer van de Award. "Maar het oude vak van boekhouder is niet meer te vergelijken met de functie financieel manager van nu." Wil een onderneming snel en adequaat inspelen op veranderende marktomstandigheden, dan is financiële informatie van levensbelang. De financieel manager van vandaag kan niet alleen uitstekend rekenen, maar ook analyseren, organiseren en communiceren. "Mensen die bij ons het SPD-examen halen, zijn klaargestoomd voor deze inhoudelijk veel zwaardere functie. De Award wil dat onderstrepen," aldus van Boekel.

Ieder jaar neemt de Associatie bijna 50.000 examens af. De Associatie (voluit Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens) bestaat al ruim 60 jaar en is een van de oudste en meest gerenommeerde exameninstellingen van Nederland. Inmiddels hebben al meer dan 2 miljoen mensen een examen afgelegd bij de Associatie. Behalve examens in administratieve en bedrijfseconomische vakken, neemt de Associatie ook examens af in talen en managementvakken. Diploma's van de Associatie worden in het bedrijfsleven bijzonder hoog gewaardeerd.

bron:Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens