Op 16 mei (tweede Pinksterdag) en 17 mei a.s. is Hardenberg twee dagen lang de wielerstad van Oost-Nederland, als in deze plaats de finish van de etappe Veendam-Hardenberg in Olympia's Tour plaatsvindt en de volgende dag de start van het traject Hardenberg-Tiel.

Olympia's Tour is de wielerronde voor aanstormend talent. Negen dagen worden onderling krachten gemeten tussen een groot aantal nationale en internationale amateurploegen. Op de erelijst van dit wielerevenement staan de namen van velen, die later als professional grote prestaties hebben geleverd. Er verschijnen ook ploegen uit onze regio aan de start, zoals de Là¶wik-Meubelen-Van Losser Ploeg. De Peddelaars uit Hoogeveen doen met een gemengd team van Noordelijke clubs mee. NOS Studio Sport legt het evenement van dag tot dag vast.

Finish

Op 16 mei is de eerste doorkomst van de renners in Hardenberg gepland rond 15.00 uur. Vanuit de Krim, Anerveen, Ane, Gramsbergen, Loozen, komen de renners via de Gramsbergerweg Hardenberg binnen. Ze rijden dan via de J.C Kellerlaan, de Eugenboersdijk (Collendoorn), Havezateweg, Collendoornerdijk en de Haardijk, naar de finish op de Europaweg. Zoals aangegeven staat hier rond 15.00 uur de eerste doorkomst gepland. Vervolgens worden nog 3 plaatselijke ronden gereden. Na de finishstreep op de Europaweg gaat het parcours verder via de Bruchterweg, Burgemeester Schuitestraat, Lage Gaardenstraat, Parkweg, J.C. Kellerlaan, de Eugenboersdijk (Collendoorn), Havezateweg, Collendoornerdijk en de Haardijk, opnieuw naar de finish op de Europaweg. Om ongeveer 15.30 uur passeren ze de finishstreep op de Europaweg. Aansluitend vindt de huldiging van de winnaars plaats door burgemeester Meulman.

Het is gezellig in Hardenberg

Naast de finish van Olympia's Tour is er meer te doen in Hardenberg. De bekende oud-wielrenner Adrie van der Poel is rond 16.00 uur op de Spinde aanwezig voor een handtekeningensessie. Ook kunnen bezoekers met deze bekende sportman op de foto. Het parkeerterrein de Spinde wordt omgetoverd tot Raboplein met OMA's megaterras. Er zijn springkussens voor de kinderen en een podiumwagen met live-muziek van het gezellige duo Johan & Fred. Zij spelen bekende bekende nummers van Blà¶f tot en met the Beatles. Het terras is geopend van 13.00 tot 18.00 uur.

17 mei

De etappe Hardenberg-Tiel start dinsdagmiddag 17 mei om 12.15 uur op de parkeerplaats bij Voorveghter, de Gedempte Haven. Het parcours gaat vervolgens via de Havenweg, de Badhuisweg, Burgemeester Bramerstraat, Lage Doelen, Bruchterweg, Hardenbergerweg in de richting van Ommen.

Plaatselijke organisatie

De plaatselijke organisatie van de 53^e editie van Olympia's Tour is in handen van de Stichting Hardenberg Promotie en de Hardenberger Wielervereniging. De Rabobank Vaart en Vecht en de gemeente ondersteunen het evenement financieel.

bron:Gemeente Hardenberg