De FIOD-ECD heeft woensdag 12 april ruim 8 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen en 4 aanhoudingen verricht bij doorzoekingen in Zuid-Limburg.De doorzoekingen in woningen en een loods werden verricht in een onderzoek naar de handel in illegale sigaretten en vonden plaats onder leiding van het Functioneel Parket. Als de sigaretten op de Nederlandse markt waren gebracht zou de Staat 1,2 miljoen euro aan belastingen misgelopen zijn. In het Verenigd Koninkrijk zou dat 2,8 miljoen euro bedragen.

Tijdens de doorzoekingen werden in de loods 24 big bags met zout en 12 pallets met houten vloerdelen aangetroffen. In beide waren sloffen sigaretten weggewerkt. Naast de sloffen sigaretten werden er op 4 plaatsen in de loods hennepkwekerijen aangetroffen. Het onderzoek naar de hennepkwekerijen is overgedragen aan de plaatselijke politie.

Behalve de 8,2 miljoen sigaretten is ook een aantal computers en een vuurwapen in beslag genomen. De aangehouden personen zijn in verzekering gesteld en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Engelse markt.
bron:MinFin