FIOD-ECD rolt illegale sigarettenfabriek opDe FIOD-ECD heeft onder leiding van het Functioneel Parket een complete illegale productielijn van namaak sigaretten opgerold. Er zijn tot nu toe 13 aanhoudingen verricht.

Op verschillende locaties in het land werden doorzoekingen gedaan door de FIOD-ECD, in samenwerking met de Douane. Behalve partijen sigaretten zijn ook grote hoeveelheden ruwe tabak en een machine voor de productie in beslag genomen. Het is de eerste keer dat in Nederland een illegale sigarettenfabriek is opgerold.

Het betrof een bedrijfspand in Twente met een complete professionele productielijn, ruwe tabak en losse sigaretten en een bedrijfspand in de omgeving van Rotterdam met verzendklare dozen die ieder gevuld waren met sigaretten.

Alle aangetroffen verpakte partijen maakten inbreuk op een Brits sigarettenmerk. Vermoedelijk waren de sigaretten dus bedoeld voor de Britse markt. Over de sigaretten werd geen accijns geheven. Het vermoeden bestaat dat dagelijks een volle vrachtwagen met sigaretten werd afgevoerd.

bron:OMComments are closed.
%d bloggers liken dit: