(EMEA Persberichten) Vastgoed is volgens Edward Vlasveld, directeur van Flaxfield Artitecture BV, een sector waar veel geld geinvesteerd wordt in de kwaliteit van de locatie
en de kwaliteit van de architectuur van gebouwen,......maar als het op de kwaliteit van het totale vastgoed presenteren aankomt, dmv het omliggende terrein: (wat immers de etalage is waar een gebouw instaat) dan is dit een vrijwel compleet onderschat en vaak gezien als een verwaarloosbaar onderdeel, bij projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Mijn bedrijf Flaxfield Artitecture BV speelt hier vervolgend op in ...aldus Vlasveld.

"Het gaat toch immers om de functionaliteit van de locatie, en of het gebouw voldoet aan de eisen" is vaak het geijkte antwoord.
Welnu,....zeg ik dan....als dat zo is; hoe komt het dan dat half nederland, van gebouwen die daar aan voldoen te koop en te huur staan .....en aan de straatstenen niet te slijten zijn ???
en andere gebouwen ALTIJD verhuurd zijn of snel verkocht worden zonder ook maar bij de makelaar te hebben gestaan, daar het direct al vanuit het cafe verkocht of verhuurd wordt.
Deze vraagstelling is heel interessant.
Dit probleem kost jaarlijks miljarden euro's in de nederlandse vastgoedsector die zo misgelopen worden aan huur en verkoop.
Om dit probleem op te kunnen lossen moet men eerst gaan achterhalen wat nou het cruciale verschil is tussen vastgoed wat altijd succesvol is en vastgoed wat dat niet is.
Dat ligt aan 3 dingen;

A de kwaliteit van de locatie
B de kwaliteit van de architectuur van het vastgoedobject
c de kwaliteit van de presentatie ervan

Dat laatste is het gedeelte wat nagenoeg altijd genegeerd wordt, maar wat in werkelijkheid
het belangrijkste is! En waarom is dit het belangrijkste.....
Om daar antwoord op te geven moet men eerst weten waarop de potentiele koper uiteindelijk de beslissing maakt om daadwerkelijk over te gaan tot de koop of huur.

Dat is niet omdat het wel of geen crisis is.....
Dat is niet omdat de prijs net iets te hoog of te laag is
Dat is niet omdat de functie van een gebouw helemaal 100% perfect is of niet
Dat is niet omdat de architectuur van het object 100% klopt
En dat is ook niet omdat de locatie 100% perfect is

Dat is maar 1 reden;.........En dat is dat de potentiele huurder of koper het desbetreffende stuk vastgoed ziet als zijn of haar sprookje of ideaalbeeld ! Thats It ! Dit is een rationeel stukje EMOTIE bij de potentiele koper of huurder die het beslissingsvlammetje doet ontwaken in het potentiele vuur van de verkoop !

En als de prijs dan niet in orde is ....dan gaat men wel in onderhandeling.....
Als de locatie of het gebouw dan niet helemaal 100% is ....dan neemt men dat op de koop toe
want daar gaat het dan ook niet meer zo zeer meer om, en als de functionaliteit van een gebouw niet helemaal optimaal is dan wordt daar wel wat op verzonnen !

Maar, en hier komt het....Als men als verkopende partij de volledige doelgroep van potentiele kopers of huurders wilt bereiken om te laten zien dat het vastgoed wat verkocht/verhuurd moet worden, overeenkomt met het sprookje of ideaalbeeld van de koper/huurder...ZAL HET WEL ALS ZODANIG GEPRESENTEERD MOETEN WORDEN,....anders is het eenvoudig weg niet zichtbaar ! .....Dit is dan wat men verstaat onder ; "het etaleren van Vastgoed"
Als vastgoed slecht geprenteerd wordt dan is het visueel zichtbaar voor minder dan 2% van deze totale doelgroep, en 98% van deze doelgroep wordt dus simpelweg niet bereikt.
Het bereiken van de totale doelgroep is de specialiteit van Flaxfield. Haar directeur is bouwkundig en landschappelijk architect, maar is daarvoor werkzaam geweest als etaleur !
Door deze 3 vakgebieden te mengen bevindt hij zich op nieuw en baanbrekend terrein !

Het etaleren van vastgoed wat de potentie heeft van locatie en architectuur hoeft dus niet
leeg te blijven daar de overige 98% van de potentiele koper/huurder berikt kan worden met het etaleren van het vastgoed.
De potentie van dit product is gewoon gigantisch,...maar de vastgoedwereld moet het alleen nog ontdekken.
Voor verdere informatie kunt u terecht op de volgende site..... www.ffstijl.nl
( 2 minuutjes geduld met laden, en zet het geluid aan)