In juni is regelmatig muziek te horen in Flevoland. Evenementen als Jamrock in Dronten ( 3 en 4 juni) en Defqon 1 op het Almeerderzand (18 juni) beloven weer groots uit te pakken. Het begin van de zomer wordt uiteraard weer gevierd tijdens Sunsation op 22 juni. Hieronder is een overzicht van de opvallendste en grootste evenementen in Flevoland opgenomen. 

1 t/m 30 juni Kids voor Nix  
In Flevoland is het voor kinderen tot en met 12 jaar bijna allemaal gratis in de maand juni. Wat een geluksvogels! Gratis overnachten, gratis eten, gratis presentjes en gratis entree bij bedrijven in Flevoland. Op www.kidsvoornix.nl of www.kidsvoorniks.nl is alle informatie over de actie terug te vinden.  
 
4 juni Horse, Home & Country Fair  
Het buitenleven staat centraal op de Horse, Home and Country Fair een belangrijke plaats in. De hele dag door passeren verschillende onderdelen van de paardensport de revue. Home and Country Fair, 4 juni van 10.00 tot 22.00 uur op het terrein van het Ruitersportcentrum, Sportlaan 42, Emmeloord.  
 
3 en 4 juni Jamrock  
Rockfestival Jamrock viert dit jaar het 5jarig jubileum. Met ditmaal een aantal topbands op het programma: The Apers, Imitallica, AMeHOELA, Rapalje en de Drontense band Springstof. Ook strijden vijftien deelnemers om de eerste plaats in de wedstrijd Air-guitar (luchtgitaar) spelen. Jamrock, 3 en 4 juni, Cultus Inn, Educalaan 27, Dronten. Toegang: euro 7,50 op vrijdagavond, euro 9,00 op zaterdagavond. Reserveren via [email protected]. Meer informatie op www.jamrock.nl.  
 
3 t/m 5 juni Nationale Verteldagen  
Om het vertellen van verhalen te stimuleren organiseert de Stichting Vertellen voor de tweede keer de Nationale Verteldagen. In het weekeinde van 3, 4 en 5 juni worden ook in Flevoland verhalen aan kinderen en volwassenen verteld. De toegang is gratis. Kijk voor adressen en informatie op www.nationaleverteldagen.nl.  
 
11 en 12 juni Western Experience  
Ook onder de nuchtere Hollanders bevinden zich heel wat country en western liefhebbers! Zij ontmoeten elkaar op 11 en 12 juni tijdens de jaarlijkse Western Experience in Winkelcentrum Almere Buiten in Almere. Met een Western Markt en diverse Line Dance optredens wordt het ware westerngevoel bij velen opgeroepen. Iedereen is gratis welkom van 12.00 tot 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.westernexperience.com.  
 
18 juni Sunsation / Zomerzonnewende  
Wanneer de meeste mensen zich nog eens omdraaien in bed, ervaren de bezoekers aan Sunsation 2005 op 18 juni bij het krieken van de dag een bijzonder festival. Poëzie bij het ochtendgloren van een speciaal gezelschap schrijvers en dichters, aangevuld met een muziekprogramma van internationaal niveau. In de ambiance van het Observatorium Robert Morris in Lelystad wordt als vanouds de zomerzonnewende op poëtische wijze gevierd. Het evenement duur van 5.00 tot 8.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie, onder andere over de mogelijkheid de dag van te voren te kamperen op het terrein, is te vinden op www.sunsation-festival.nl.    
 
22 juni Wereldkinderfestival  
Kinderen hebben het voor het zeggen tijdens het Wereld Kinderfestival op 22 juni op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Het festival voor, door en met kinderen staat dit jaar helemaal in het teken van Marokko. Kinderen uit Marokko vertonen een aantal creatieve kunsten, zoals een circusact en een optreden van M-3 (Marokkaanse variant op K-3). Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur, de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.wereldkinderfestival.nl.    
 
25 en 26 juni Tuindagen Noordoostpolder  
Wie verlegen zit om goede tuinideeën of gewoon eens tuinervaringen wil uitwisselen, neemt op 25 en 26 juni een kijkje in een aantal bijzondere tuinen tijdens de Tuinkijkdagen in de Noordoostpolder. Er kunnen tien particuliere tuinen in de omgeving van Emmeloord worden bezocht tussen 11.00 en 17.00 uur. Toegangslabels voor euro 2,- per dag zijn te koop bij VVV/ANWB Emmeloord, de Welkoopwinkel in Emmeloord en bij de deelnemende tuinen.  
 
25 en 26 juni Flevomendagen   
Het samenspel tussen mens en paard is bijzonder om te zien bij de drie onderdelen van de Flevomendagen in Dronten: dressuur, vaardigheid en marathon. In de marathon op 26 juni zijn zeven hindernissen opgeworpen op een wegtraject van ongeveer twaalf kilometer. Vooral de spectaculaire waterhindernis in een deel van de Roggebotplas is een publiekstrekker. De Flevomendagen vinden plaats in het Wilhelminabos, Boswachterij Roggebotzand in Dronten. De toegang is gratis. Meer informatie op www.flevomendagen.nl.     
 
25 en 26 juni Hydron Waterfestival  
Sloepen en schepen staan in de schijnwerpers tijdens het Hydron Waterfestival op 25 en 26 juni in de Bataviahaven van Lelystad. Een gezellige markt, een fantastisch muziekprogramma en het aloude bungyroeien complementeren het programma van deze vijfde editie van het Hydron Waterfestival.
 
bron:FBvT