Dagelijks worden er bij de politie in Leiden aangiften opgenomen van woninginbraken waarbij inbrekers via de flippertechniek toegang hebben verkregen tot de woning. De politie waarschuwt en brengt advies uit. Flipperen, wordt het ook wel genoemd. De wijze waarop een inbreker met een stukje plastic de schoot van het slot terug kan duwen in de deur waardoor de deur openvalt. De inbrekers slaan ‘s nachts toe, als de bewoners liggen te slapen of overdag wanneer er niemand thuis is. Binnen luttele minuten zijn de inbrekers weer gevlogen met úw waardevolle spullen.

Preventietips
De politie geeft aan dat inbrekers die gebruik maken van deze techniek eenvoudig buiten gehouden kunnen worden. Door de deur niet alleen achter je dicht te trekken als je weggaat, maar de deur met de sleutel dicht te draaien wordt het niet meer mogelijk om te "flipperen". De politie raadt bewoners aan wanneer zij ’s nachts gaan slapen, de deur op het nachtslot te doen. Ook dan wordt het onmogelijk om te "flipperen".
Komen inbrekers toch op één of andere manier de woning binnen en hoort u gestommel of treft u de inbrekers aan, laat dan weten dat u thuis bent. Maak veel lawaai en zet het licht aan. Bel vervolgens direct 1-1-2. Is de inbreker al gevlogen dan kunt u 0900-8844 bellen of het dichtstbijzijnde politiebureau benaderen.
Doe aangifte!
De politie vraagt bewoners die de dupe zijn geworden van een inbraak altijd aangifte te doen. Met uw aangifte en informatie stelt de politie een onderzoek in. De technische recherche kan ingezet worden om eventueel achtergelaten sporen van de inbrekers te onderzoeken en via een buurtonderzoek kunnen buurtbewoners gevraagd worden of zij iets gezien of gehoord hebben in relatie met de inbraak. Op deze manier hoopt de politie de daders op te sporen en aan te houden om de inbraken een halt toe te roepen.
bron:Politie Hollands Midden