FNV Bondgenoten pleit voor een detacheringspool voor werknemers van de zorgverzekeraars. Door de nieuwe Zorgverzekeringswet zijn er grote verschuivingen van klanten binnen de verschillende verzekeringmaatschappijen opgetreden, die hun gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Het verlies aan klanten bij zorgverzekeraar Agis bijvoorbeeld, gaat zeker honderd banen kosten, en waarschijnlijk meer. Dat werd donderdag bekend gemaakt. Bestuurder Jan-Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten: 'Ook onder andere zorgverzekeraars zijn winnaars en verliezers. Wij pleiten ervoor om te bekijken of een detacheringspool tot de mogelijkheden behoort. Zo kun je de werkgelegenheid voor de sector behouden doordat verzekeraars elkaars personeel inzetten om eventuele tekorten aan te vullen.'
Agis heeft is door de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet 430 duizend verzekerden kwijtgeraakt. De verzekeraar geeft zelf aan dat het minstens honderd arbeidsplaatsen gaat kosten. Die komen bovenop het banenverlies van 250 arbeidsplaatsen door een lopende reorganisatie.
bron:FNV