De vraag naar geavanceerde elektronische inbraakbeveiliging is in de zomermaanden gestegen met 25 procent. Met name particulieren laten alarmsystemen installeren tijdens de vakantieperiode. Dure inbraakbeveiliging is niet meer alleen weggelegd voor duurdere villa's, ook particulieren met modale woningen besteden meer aan
elektronische inbraakbeveiliging. Dit constateert Rexel Nederland, wereldwijd de grootste elektrotechnische groothandel.

Waar particulieren voorheen zelf maatregelen namen tegen inbraakbeveiliging, zoals dievenklauwen en extra sloten, stappen zij steeds vaker over op moderne elektronische inbraakbeveiliging. 'Vooral de vraag naar draadloze inbraakbeveiliging die met gesproken tekst kunnen doormelden naar buren of eigen mobiel, en achteraf wordt aangelegd in huizen, is in opmars. Uit het 'Permanent onderzoek leefsituatie' van het CBS blijkt dat bijna zes procent van de bevolking zich onveilig voelt door de grote inbraakkans van hun woning', aldus Ron Liesting, productmanager beveiliging bij Rexel. Particulieren nemen nu massaal het heft in eigen handen door rondom de vakantieperiode de woning extra te beveiligen.

'Door de continue verkoopstijging van dure apparatuur, zoals plasma en lcd-televisies, vinden consumenten het nu nodig om hun eigendommen beter te beschermen. De consument gaat blijkbaar ook mee met de technologische ontwikkelingen op beveiligingsgebied', aldus Liesting.

De totale markt voor elektronische beveiliging groeit nog jaarlijks, met een piek in de vakantietijd.

bron:Lensink van Bemmel