Volgens Fortinet’s wereldwijde research team moeten emailgebruikers vandaag op hun hoede zijn voor verdachte elektronische kaarten in hun inbox. Deze e-Cards zijn vanochtend opgedoken. De email bevat de bedreiging W32/IrcScorp.A!tr.bdr. De kaart komt ogenschijnlijk van 123Greetings.com en bevat de volgende boodschap:
"A friend has sent you an ecard from 123Greetings.com.
To: Dear darling,
Message: i hope you like this card that i have made only for you
Send free ecards from 123Greetings.com with your choice of colors,
words and music."
Het lijkt er op dat het virus een grote storing in al het email verkeer heeft veroorzaakt.

De inhoud van de email lijkt erg op die van reguliere greeting card sites, inclusief opties om de link naar de kaart te openen en zelfs om een persoonlijke code in te voeren op de 123Greetings.com web site. Helaas bezorgt de link geen lieve groeten van een dierbare, maar zadelt zij de ontvanger op met mIRC executable code en een utility om vensters te verbergen die hackers gebruiken om specifieke poorten met een .BAT bestand open te zetten. Dit stelt hackers in staat om toegang te krijgen tot de computer van het slachtoffer.

Over Fortinet (www.fortinet.com)
Fortinet is de bevestigde leider van de Unified Threat Management (UTM) security appliance markt. De meermaals bekroonde FortiGate reeks ASIC-accelerated, multi-threat security systemen - winnaar van de Security Product of the Year Award van Network Computing Magazine en de Networking Industry Awards Firewall Product of the Year, vormt de nieuwe generatie van systemen voor real-time netwerkbescherming. Zij ontdekken en elimineren de meest schadelijke, content-gebaseerde bedreigingen in e-mail en Web-verkeer, zoals virussen, wormen, inbraken, schadelijke web-content, in real-time en zonder dat de netwerkprestaties daar onder lijden. De oplossingen van Fortinet zijn de enige veiligheidsproducten die zeven keer door ICSA zijn gecertificeerd (server-antivirus (SW), client-antivirus (SW), firewall, IPSec, SSL/VPN, NIDS en antivirus) en die een volledige reeks diensten op netwerkniveau en op applicatieniveau bieden in geïntegreerde, gemakkelijk te beheren platforms. Fortinet is als private onderneming opgenomen in de Light Reading Top 10 Private Companies en als nummer 4 in de Silicon Valley/San Jose Business Journal Fast 50. Fortinet is in Sunnyvale, Californië gevestigd. Ga voor meer informatie naar: www.fortinet.com

 

bron:Fortinet