Persbericht
Vleuten, 1 juli 2009

Fortis Singelloop Utrecht wil wereldrecord tien kilometer

De oudste stratenloop van Nederland wil ook de snelste zijn. Op 27 september 2009 is de inzet niets minder dan een wereldrecord. Daartoe worden lopers naar Utrecht gehaald die in staat worden geacht de 10 kilometer sneller dan 27 minuten en 1 seconde af te kunnen leggen.

Het parkoers is aangepast waardoor het nog sneller te belopen is. Was het vorig jaar nog een parkoers met een aantal ´vervelende´ haakse bochten, de lopers krijgen in deze 59e editie van de Fortis Singelloop Utrecht een ronde door de binnenstad voorgeschoteld. Vanaf de start worden ze over het Vredenburg en door de Lange Jansstraat naar het Wilhelminapark geleid. Vandaar is het vol gas over de imposante Maliebaan en langs de historische Utrechtse singels naar de finish op de Catharijnesingel. Door deze aanpassingen aan het parkoers is er ook ruimte voor de recreatieve lopers. Desondanks blijft er een limiet aan het aantal deelnemers. De voor-inschrijving is inmiddels in volle gang (www.fortissingellooputrecht.nl) .

Een wereldrecord krijg je niet op bestelling. Maar in Utrecht zal alles worden gedaan om het voor elkaar te krijgen. Dit decennium zijn er in Nederland al drie wereldrecords gelopen, dus het is zeker geen utopie. De mondiale best-tijd op de 10 km op de weg is in maart van dit jaar gelopen in Brunssum; Het wereldrecord op de 15 km is in 2001 gelopen tijdens de Nijmeegse Zevenheuvelenloop en dat op de halve marathon werd twee jaar geleden tijdens de City-Pier-Cityloop in Den Haag in de boeken gezet. Net als de Fortis Singelloop Utrecht, is Fortis Bank Nederland tevens hoofdsponsor van de twee laatstgenoemde evenementen en gaat voor een triple!

Huidige wereldrecords mannen op de weg:

10 kilometer: Micah Kogo (Kenia) 27:01, Brunssum 2009

15 kilometer: Felix Limo (Kenia) 41:29, Nijmegen 2001

Halve marathon: Samuel Wanjiru 58:33, Den Haag 2007

Perscontact

Org. Fortis Singelloop Utrecht Marloes Ruikes [email protected]

Tel. 030 677 4850

Voor meer info: www.FortisSingelloopUtrecht.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular