17 juni t/m 20 augustus 2006 in het koetshuis van het Noordbrabants Museum: Foto’s die een beeld geven van de wijze waarop mensen tegenwoordig tegen Brabant aankijken zijn deze zomer te zien in het gratis toegankelijke koetshuis van het Noordbrabants Museum. In samenwerking met het Brabants Dagblad en Brabant Collectie organiseerde het museum de fotowedstrijd Zicht op Brabant waarvan de resultaten nu te zien zijn. De fotopresentatie biedt een verrassende kijk op Brabant!

Oorsprong
Voor de fotowedstrijd Zicht op Brabant zijn vele honderden foto’s ingestuurd. Een deskundige jury onder leiding van Maureen Trappeniers, conservator moderne kunst van het Noordbrabants Museum, selecteerde per categorie 10 foto’s die genomineerd werden voor een prijs. Uiteindelijk kon het publiek via internet kiezen welke fotografen met de eer en prijzen van € 1.500,- in iedere categorie, gingen strijken. Bij de opening van de presentatie op zaterdag 17 juni a.s. worden deze prijzen uitgereikt. Alle deelnemers aan de fotowedstrijd zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en vervolgens de presentatie te bekijken.

Fotopresentatie
Alle foto’s samen geven een fotografisch beeld van Noord-Brabant anno nu. Mensen geven hun visie op wat naar hun mening gebeurd is met het verleden en de daarmee verbonden geschiedenis, op de vernieuwingen die geleid hebben tot nieuwe vormen en veranderingen, en op allerlei niet-alledaagse thema’s die – los van traditie en de tijd van nu – nog een heel aparte kijk geven op het dagelijks leven van nu. Voor de presentatie zijn de geselecteerde foto’s afgedrukt op groot formaat maar ook de foto’s die buiten de nominatie zijn gevallen kunnen er bekeken worden, in digitale vorm via een computerscherm. We hopen dat de expositie Zicht op Brabant bijdraagt aan een genuanceerde kijk op het moderne Brabant.

Fotoboek
Bij de tentoonstelling verschijnt, i.s.m. het Brabants Dagblad, een gelijknamige fraaie uitgave met full color afbeeldingen, 144 pagina’s in totaal. De prijs bedraagt € 9,50. Speciaal voor Vrienden van het Noordbrabants Museum is er een korting van maar liefst € 2,- op vertoon van de Vriendenpas.

Brabant Collectie
Daarnaast zijn alle ingezonden foto's vanaf 17 juni a.s. bij de Brabant-Collectie te zien op internet via de Fotobank Noord-Brabant. Ga naar www.fotobank-nb.nl

bron:Brabants Nuseum