Op donderdag 8 september, Wereldalfabetiseringsdag, verricht H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden om 12.30 uur de openingshandeling van de fototentoonstelling Taal Centraal op het station Den Haag CS.

De tentoonstelling Taal Centraal bestaat uit foto's van mensen die plezier beleven aan lezen. Veel mensen kennen dit plezier niet, namelijk in Nederland zijn 1,5 miljoen mensen met lees- en schrijfproblemen. Stichting Lezen & Schrijven wil met deze tentoonstelling het probleem laaggeletterdheid bespreekbaar maken. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met NS, PCM Uitgevers en fotografe Chantal [email protected]. De tentoonstelling is een maand lang gratis toegankelijk.

Wereldalfabetiseringsdag is een initiatief van de VN-organisatie UNESCO. Sinds 1966 wordt deze dag gehouden. Ons land telt 1,5 miljoen laaggeletterden. Deze mensen hebben moeite met lezen en schrijven waardoor zij in het dagelijks leven of in hun werksituatie niet goed kunnen functioneren.  Op donderdag 8 september wordt op verschillende manieren aandacht geschonken aan de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland. De organisatie en communicatie van Wereldalfabetiseringsdag is in handen van CINOP en Stichting Lezen & Schrijven. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden is voorzitter van Stichting Lezen
& Schrijven.

Bron:Stichting Lezen&Schrijven