Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal heeft gekozen voor de Laserband polsband ten behoeve van de patiëntidentificatie. De overstap naar Laserband is gemaakt tijdens de herinrichting van de patiëntenlogistiek. Laserband is een nieuwe innovatieve polsband die in een standaard laserprinter kan worden bedrukt.

Voorheen gebruikte het Franciscus Ziekenhuis met de hand beschreven kaartjes die in een kunststof polsband werden gestoken. Aanleiding voor een nieuwe polsband was het project waarbij de patiëntenlogistiek opnieuw werd ingericht. Door implementatie van Connector van iSOFT ontstonden er mogelijkheden om een barcode op polsbanden te printen vanuit het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). Daarnaast was de oude methode van patiëntidentificatie relatief foutgevoelig en arbeidsintensief.

“Alvorens de overstap naar Laserband is een pilot gehouden om te inventariseren wat we tegen konden komen, maar problemen waren er eigenlijk niet”, aldus Kees Vink, projectleider bij het Franciscus Ziekenhuis. “Ook de implementatie van de Laserband heeft geen problemen opgeleverd”. De training van het verplegend personeel vond plaats op de werkplek. Daarbij is gebruik gemaakt van de instructiekaarten die door Laserband zijn verstrekt. De acceptatie onder het personeel is hoog.

Iedere afdeling van het ziekenhuis heeft een printer met meerdere laden waardoor decentrale opname mogelijk is. Het ziekenhuis had de wens het ponskaartsysteem af te schaffen, maar er werd nog veel gewerkt met ponskaartafdrukken. Op ieder vel Laserband worden naast een polsband 20 etiketten bedrukt, deze vervangen de ponskaartafdrukken.

Het Franciscus Ziekenhuis heeft gekozen voor Laserband vanwege de hoge kwaliteit van de polsband en de goede aansluiting op het ZIS. Laserband bleek ook een voordelige oplossing, doordat op laserprinters wordt geprint en er kan worden bespaard op handelingen van verpleging. Daarnaast kon het Franciscus Ziekenhuis met het vervangen van ponskaartafdrukken door etiketten besparen op de aanschaf van een nieuwe ponskaartmachine.

Over Laserband
Laserband is een polsbandsysteem dat het proces van opname efficiënter maakt en de patiëntveiligheid vergroot. Een Laserband polsband wordt met 20 etiketten op een A4 vel uitgeprint. Het uitprinten van extra etiketten is vaak niet meer nodig. Na het printen wordt de polsband uit het vel gehaald. Door het dichtvouwen van het lamineervenster zijn de polsbanden gedurende de gehele opname water- en vuil bestendig. De informatie op de polsband blijft altijd goed leesbaar. Ook het printen van barcodes is mogelijk. Voor kinderen en baby’s is een speciale Laserband.

De belangrijkste eigenschappen van Laserband polsbanden:
> Hoog patiëntcomfort
> Groot gebruiksgemak
> Printen op standaard laserprinter
> Water- en vuil bestendig, lange levensduur
> Polsband + 20 etiketten in één keer printen

Geïnteresseerden kunnen gratis voorbeelden aanvragen via www.laserband.nl.

Laserband wordt in Nederland en België gedistribueerd door BNC Distribution.

Over Franciscus Ziekenhuis
Het Franciscus Ziekenhuis is met 472 erkende bedden, ongeveer 100 medisch specialisten en ruim 1400 hulpverleners en ondersteunende medewerkers groot genoeg om vrijwel alle facetten binnen de zorg in eigen huis te hebben. Anderzijds is het ziekenhuis klein genoeg om snel te kunnen inspelen op vragen van patiënten en ontwikkelingen in de omgeving. Het Franciscus Ziekenhuis is een moderne zorgaanbieder die oog heeft voor een doelgerichte samenwerking met andere zorgaanbieders en kwaliteitsbevordering en die openstaat voor nieuwe en vernieuwende ontwikkelingen.

 bron:BNC Distribution