Nu de vlam in de pan is geslagen in de buitenwijken van de grote Franse steden, lijken de jonge kinderen de dupe te worden van de onrusten. De leefomstandigheden van deze kinderen in de buitenwijken zijn normaal gesproken al minimaal. De laatste weken wordt de situatie echter nog slechter. Het gaat hier om de kinderen die de afgelopen jaren hebben moeten overleven tussen straatbendes, met armoede en in te kleine  appartementen. Een grote groep van deze kansarme kinderen komt de laatste jaren voor de zomervakantie naar Nederland om even bij te komen.

Aankomende zomer hebben deze kinderen het echter harder dan ooit nodig om tot rust te
komen. Dat kan in Nederland, door opgevangen te worden door Nederlandse vakantieouders. Stichting Europa Kinderhulp wil een hand toesteken en het mogelijk maken om nog meer Franse kinderen aankomende zomer van een welverdiende vakantie te laten genieten. Daarvoor zoeken we vakantieouders. Tweeënhalve week weg uit de ellende, het lijkt misschien kort, maar het geeft de kinderen een herinnering die een heel leven lang meegaat. Een vakantieherinnering aan een 'gewone' woonomgeving.

Gezocht: enthousiaste mensen
Om vakanties voor deze kinderen mogelijk te maken, zoekt Europa Kinderhulp gastouders.
Enthousiaste mensen die deze kinderen een leuke, gezellige zomervakantie willen laten
meemaken. Na aanmelding ontvangen de gastouders in spà© een informatiepakket. Binnen enkele weken nemen medewerkers van Europa Kinderhulp contact op met de kandidaat-gastouders en er volgt een gesprek. Door middel van dit gesprek wil Europa Kinderhulp graag nader kennismaken met kandidaat-gastouders en hun eventuele gezinsleden. In principe kan iedereen zich aanmelden; gehuwden, duurzaam samenwonenden en alleenstaanden.

bron:Europa Kinderhulp