De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 7 maart 2006 op de rijksweg A58 tussen 13.00 en 16.00 uur een zogenaamde ‘Frapping Force’ gehouden. ‘Frapping Force’ is zeer intensief politietoezicht in een relatief klein gebied. In totaal zijn 123 voertuigen gecontroleerd en 39 bestuurders bekeurd. Een inwoner van Eindhoven is aangehouden omdat hij stond gesignaleerd.
De Verkeerspolitie surveilleerde intensief tussen Bavel en Tilburg met 5 politiemotoren, 3 opvallende Volvo’s en een onopvallende videoauto. Op de parkeerplaats ‘Hooge Aard’ stond een mobiel kantoor met een directe verbinding met de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
Negenendertig bestuurders zijn bekeurd voor uiteenlopende feiten zoals niet dragen van de autogordel, negeren inhaalverbod, handheld telefoneren, overschrijden van de maximum snelheid, onvoldoende afstand houden, niet tonen rij- en kentekenbewijs, rijden met een gladde band, ongeremde aanhangwagen, rijden zonder kentekenbewijs aanhangwagen, niet tonen legitimatiebewijs. De 32-jarige inwoner uit Eindhoven die zich niet kon legitimeren stond gesignaleerd voor een onherroepelijk vonnis van 60 dagen hechtenis en 16 openstaande boetes, ten bedrage van ruim 1300 euro. Hij is ingesloten in het bureau van politie te Tilburg.
Frapping Force is een fenomeen dat ooit is overgewaaid uit Amerika en in de jaren 70 en 80 veelvuldig door de Verkeerspolitie werd toegepast. In korte tijd zien weggebruikers op relatief klein wegvak veel politievoertuigen en politiemensen.Hier gaat een preventieve werking vanuit en levert ook nog de nodige resultaten op. De Verkeerspolitie in Breda heeft dit initiatief gisteren weer opgepakt en zal na evaluatie deze vorm van politietoezicht mogelijk vaker toepassen. De reacties van de weggebruikers waren over het algemeen zeer positief.
 
bron:KPLD