De NOS gebruikt vanavond voor de tweede keer het interactieve touchscreen van U-Touch tijdens de grote verkiezingsuitzending op Nederland 1. Gisteren was het touchscreen ook al de blikvanger tijdens de televisieconference De Stemming 3 van Freek de Jonge. Hij is de eerste cabaretier die een touchscreen tijdens een conference gebruikt. Met het scherm kon De Jonge het laatste politieke nieuws in zijn programma verwerken en in beeld brengen.

De U-Touch van het Nederlandse bedrijf Sahara Interactive is in korte tijd in televisiewereld toegepast. Op 3 maart, tijdens de uitzending rond de gemeenteraadsverkiezingen, oogstte de NOS al veel lof voor het aanraakscherm. Kijkers hadden grote waardering voor de dynamische manier waarop de NOS de verkiezingsuitslagen de hele avond op het scherm presenteerde. Vorige maand gebruikte de BBC de U-Touch voor de eerste keer tijdens de televisie-uitzending rond de parlementsverkiezingen in Engeland.

Het Eindhovense bedrijf Sahara Interactive, fabrikant en distributeur voor onder andere de Nederlandse markt, constateert een stijgende internationale belangstelling van de televisiewereld voor U-Touch. Het touchscreen wordt steeds vaker gebruikt in het onderwijs, in winkels, recepties, directiekamers, vergaderzalen, musea en ziekenhuizen. Het U-Touch touchscreen is in diverse maten leverbaar. Freek de Jonge gebruikte gisteren de 70 inch-versie en de NOS gebruikt vanavond de U-Touch 103 inch.

Achtergrondinformatie
De U-Touch is een product van Engelse makelij. Het Eindhovense bedrijf Sahara Interactive is de distributeur voor onder andere de Nederlandse markt. De U-Touch is een groot interactief touchscreen. Het assortiment omvat een reeks displays met een beelddiagonaal van 30 tot 152 inch. De U-Touch producten maken gebruik van Optical Sensing technologie. Rondom, in de rand van de display, bevinden zich camera‘˜s die de bewegingen van de vinger of pen uiterst nauwkeurig registeren bij aanraking van het beeldscherm. Met multi touch-software kan zelfs met meerdere vingers of pennen tegelijkertijd worden gewerkt. De U-Touch wordt door Sahara Interactive in twee verschillende uitvoeringen geleverd: de ´Overlay‘˜ en de ´All in One‘˜ systemen. De Overlays zijn aparte schermen die gemonteerd kunnen worden op alle merken en soorten LCD en Plasma-displays met een beeldschermdiagonaal van 30 inch (75 cm) tot en met maar liefst 152 inch (380 cm). De All in One-systemen zijn complete LCD of Plasma-displays waarin de U-Touch technologie al is geïntegreerd. Deze complete oplossingen zijn leverbaar vanaf 32 inch tot en met 103 inch. De U-Touch producten zijn Plug & Play, hebben geen aparte installatiesoftware nodig en elke computer met een USB-aansluiting kan er eenvoudig op worden aangesloten. Ook is de U-Touch volledig compatible met Windows 7.

www.saharabenelux.nl
www.u-touch.nl