Op zaterdag 28 mei staat de binnenstad van Leeuwarden tussen 12.00 en 23.00 uur op zijn kop met de vierde editie van het Fries Straatfestival. Dit jaar is er een record aantal internationale acts te zien.

Topacts zijn het Spaanse Osadia, creatieve kappers die elk kapsel omtoveren tot een waar kunstwerk, en Chapeau Magique, die voor de mensen uit het publiek prachtige originele hoeden maken. Daarnaast zijn er optredens van o.a. Batchata, Men in coats, Ulik, Irrwisch en Hamish & Flamish op diverse locaties in de stad te zien. Uit Nederland komen Gajes, Toon Maas en Ruut van Hooft.

Het Raadhuisplein (voor Parnas - Centrum voor de kunsten - en het Gemeentehuis) is omgetoverd tot een kinderplein. Op dit plein komen Quixot de 8 en Luuk's poppentheater. Andere kinderacts, zoals Theatro Pachuco en Circus Theater Vlamir zijn te zien op verschillende locaties in de stad. In Theater Romein speelt de voorstelling `Jip en Janneke'.

Er zijn optredens van veel verschillende professionele en amateurbands verspreid over het centrum. Het podium voor de professionele bands is op het Gouveneursplein. Daarnaast zijn er nog open podia op het Burmaniaplein (voor het Stadskantoor), de Tweebaksmarkt en het Matahariplein voor amateurbands uit de stad. Andere podia zijn voor Hotel 't Anker en in de Grote Hoogstraat/Klokplein.

Bron: Gemeente Leeuwarden